Urheilu Forssa

Kalle Viipon F1-kauden avaus siirtyy yhä kauemmas

Kalle Viippo. Kuva: Tapio Tuomela
Kalle Viippo. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalaisen kilpaveneilijän Kalle Viipon ensimmäinen kausi ratamoottoriveneilyn kuninkuusluokassa F1-sarjassa on jäämässä lyhyeksi.

Tälle kaudelle suunnitellusta kahdeksasta osakilpailusta kolme ensimmäistä on jo siirretty syksymmälle koronaviruksen vuoksi.

Kauden piti alkaa viime viikonloppuna Saudi-Arabiassa, mutta kilpailu peruuntui jo helmikuussa. Nyt kansainvälinen liitto ilmoitti myös toukokuisen Portugalin osakilpailun sekä kesäkuulle vielä nimeämättömään paikkaan suunnitellun kolmannen osakilpailun siirtämisestä. Kilpailuja ei ole peruttu, vaan niille yritetään löytää uusi aika vuoden toisella puoliskolla.

Tämän hetkisen tilanteen mukaan ensimmäinen yhä paikallaan oleva osakilpailu on syyskuulle Kiinaan suunniteltu kisa. Senkään paikkaa ja päivämäärää ei ole julkistettu.

– Tilanne on turhauttava. Kaikki ovat varovaisia ja sen myötä kaikki on jäissä, Viippo kommentoi.

Vene yhä Dubaissa

Viipon uuden ruotsalaisen F1-tallin kalusto on yhä Dubaissa viime kauden viimeisen Sharjahin MM-osakilpailun jäljiltä. Kalusto oli alunperin tarkoitus siirtää Saudi-Arabiaan ja sitten Portugaliin, mutta nyt se on tulossa kauden lykkääntymisen vuoksi Ruotsiin. Siellä Viippo pääsisi ensi kertaa kokeilemaan uutta ajokkiaan.

– Tapahtuuko se ensi viikolla, ensi kuussa vai koska, sitä ei kukaan tiedä, Viippo tuumii.

Viippo on laskemassa Tammelassa vesille oman kahden edelliskauden F2-kilpaveneensä.

– Sillä olisi tarkoitus treenata, jos ei tule mitään uusia rajoituksia. F2-luokan kisoista on vielä vähemmän tietoa kuin F-ykkösestä.

Viipon koronavirusmurheet eivät rajoitu veneilyyn, joka sekään ei ole hänelle pelkkä harrastus. Viippo tekee työkeikkoja pääkaupunkiseudulle, joka sekin on sulkeutumassa. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic