Urheilu

Kalle Viippo ajoi rajusti ympäri Liettuassa – Katso hurja video ilmalennosta

Forssalaiskuljettaja selvisi jalan nivelsidevammoilla ja aikoo palata tositoimiin kolmen viikon kuluttua EM-kilpailuissa.

Forssalainen Kalle Viippo koki lauantaina kauhun hetkiä moottoriveneiden F2-luokan MM-osakilpailuissa Liettuan Kaunasissa. Salon Kilpaveneilijöitä edustava Viippo oli testaamassa venettään, kun vene lähti miehen käsistä, lensi ilmassa pari kertaa ympäri ja putosi väärinpäin veteen.

– Yritin ottaa viimeiseen asti kaiken irti ja meni vähän ylikin. Samalla tuuli nappasi veneeseen kiinni. G-voima iski tajun pois, mutta se palasi kun iskeydyin veteen. Onneksi palasin tajuihini ja pääsin veneestä omin avuin pois, sillä turvaveneet olivat myöhässä, Viippo kertaa tapahtumia, joista video on katsottavissa yllä.

 

Viikonlopun kilpailu jäi Viipolta luonnollisesti ajamatta. Mies selvisi hurjan näköisestä ilmalennosta vasemman jalan nilvelsidevammoilla ja lievällä aivotärähdyksellä.

– Fyysisesti tilanne on nyt ok, mutta jalka tarvitsee lepoa. Henkisesti tilanne on kovempi. Ajamaan pitää päästä heti kun mahdollista. Jalan pitäisi olla parin viikon kuluttua kunnossa ja uskon, että lääkäriltä heltiää lupa ajamiseen, sunnuntaina Liettuasta tavoitettu Viippo kertoo.

Viipon vene meni tapahtumien seurauksena huonoon kuntoon. Vene toimitetaan mitä pikemmin Tanskaan tehtaalle korjattavaksi ja siellä on luvattu ryhtyä korjauspuuhiin heti kun mahdollista.

– Kolmen viikon kuluttua olisi EM-kilpailut Liettuassa. Sinne on tarkoitus päästä ajamaan, mutta venettä pitäisi päästä testaamaankin ennen sitä, kylmäpäinen kuljettaja kertoo. FL

 

Lue myös: Viippo ja vene valmiimpina uuteen formulakauteen