Urheilu Forssa

Kalle Viippo on hurjan ilmalennon jälkeen kunnossa EM-kisojen alla – Vene vaatii vielä säätämistä

Forssalainen Kalle Viippo on hurjan ilmalennon jäljiltä valmis F2-veneiden EM-viikonloppuun.
Kalle Viippo on onnettomuuden jäljiltä iskussa, mutta vene vaatii vielä ennen EM-kisaviikonloppua hienosäätöä. Kuva: Tapio Tuomela
Kalle Viippo on onnettomuuden jäljiltä iskussa, mutta vene vaatii vielä ennen EM-kisaviikonloppua hienosäätöä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalainen kilpaveneilyn F2-sarjan kuljettaja Kalle Viippo joutui sairaalahoitoon runsaat kaksi viikkoa sitten Liettuan Kaunasissa ajetun MM-osakilpailun harjoitusten yhteydessä sattuneen rajun ilmalennon seurauksena. Mies selvisi hurjan näköisestä ilmalennosta vasemman jalan nilvelsidevammoilla ja lievällä aivotärähdyksellä.

Tuoreeltaan ilmalennon jälkeen Viippo totesi Forssan Lehdelle olevansa fyysisesti kelpo kunnossa, mutta jalka tarvitsi lepoa. EM-kilpailut ovat edessä tulevana viikonloppuna Liettuan Zarasaissa ja Viipolla on hyvää kerrottavaa tilanteestaan.

– Olo on jo melko normaali ja olen kisakunnossa. Palasin sairauslomalta töihin maanantaina. Henkisestikin kaikki on kunnossa, heti onnettomuuden jälkeen tullut harmituskin on jo ohi, Viippo kertoo.

 

Lue myös: Kalle Viippo ajoi rajusti ympäri Liettuassa – Katso hurja video ilmalennosta

 

Viipon vene kärsi rytäkässä pahoja vaurioita. Se toimitettiin Tanskaan tehtaalle kunnostettavaksi ja Viippo kävi hakemassa veneen kotiin viime viikon perjantaina.

– Veneessä on vielä säädettävää ja korjattavaa. Sieltä paljastui sellaisia rikkinäisiä osia, joita ei kaupan hyllystä saa. Niitä on tehty nyt yötä päivää, Viippo kertoo.

Viippo testasi venettään vielä myöhään keskiviikkoiltana, ja matka kohti Liettuaa alkoi torstaiaamuna.

– Moottori toimii, mutta esimerkiksi sähköjen osalta ei voi olla varma ennen kuin on päässyt ajamaan. Myös ohjausta pitää vielä säätää.

 

Mikäli kaikki on veneen osalta kunnossa viikonloppuna ja vauhti ennallaan, Viippo lähtee EM-vesille mitali mielessään.

– Jos vauhti on ennallaan, odotukset ovat korkealla. Top5-sijoitus on vähimmäistavoite, mutta myös mitali on realismia. Ihan kaikki MM-sarjan kuljettajat eivät ole mukana Liettuassa, joten siinä mielessä kisan pitäisi olla helpompi. Tässä on ollut sen verran muutakin tekemistä, etten ole ehtinyt osallistujalistaa tarkemmin lukea, mutta kovimmat vastustajat lienevät norjalainen Tobias Munthe-Kaas ja saksalainen Stefan Hagin, joka ainakin ajavat Liettuassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic