Urheilu

Kärävä pääsi freestylen big air -finaaliin Pekingissä: "Tuntuu sikahyvälle"

Anni Kärävä pääsee huomenna tavoittelemaan hyviä sijoituksia freestylen naisten big air -hyppyjen olympiafinaalissa. Lehtikuva/Jussi Nukari

Anni Kärävä pääsee huomenna tavoittelemaan hyviä sijoituksia freestylen naisten big air -hyppyjen olympiafinaalissa. Kärävä sijoittui tänään Pekingin Shougang-hyppyrissä hypätyssä karsintakilpailussa 12:nneksi. Hän oli viimeinen jatkoon päässyt, sillä finaaliin eteni 12 parasta.

Kärävä sai karsinnan kolmesta hypystään yhteispisteet 144,50. Paras oli 82,50 pistettä tuottanut avaushyppy. Toinen hyppy toi 52,50 pistettä ja kolmas 62 pistettä.

–  Tuntuu sikahyvälle. Kiva, että sain tehtyä sen, mitä olin suunnitellut, Kärävä sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän pysyi pystyssä kaikki hyppynsä.

– Aina toivoo, että voi parantaa. Harjoituksiin nähden karsinta oli sillä tasolla kuin itse olen ollut. Minulla oli harjoituksissa vauhtien kanssa hakemista, Kärävä kertoi.

Hän kilpailee ensimmäisissä olympialaisissaan. Kärävä valittiin neljä vuotta sitten jo Pyeongchangin joukkueeseen, mutta hän ei pystynyt osallistumaan Etelä-Korean kisoihin loukattuaan polvensa ennen kisoja.

Kärävä, 21, kilpailee Pekingin talvikisoissa myös freestylen slopestylessä, joka lasketaan Zhangjiakoussa.

Big airissa naisten karsinnan ykkönen oli Kanadan Megan Oldham 171,25 pisteellä.

Tänään Suomen freestylehiihtäjistä tositoimiin pääsee myös Simo Peltola, joka osallistuu miesten big airin karsintaan kello 7.30 alkaen.

Uusimmat

Fingerpori

comic