Urheilu Somero

Kausi oli vaikea, mutta Voima säilytti lopulta sarjapaikkansa Kolmosessa

John Digha on tehnyt Voimalle kolmen kauden aikana 55 osumaa. Kuva: Tapio Tuomela
John Digha on tehnyt Voimalle kolmen kauden aikana 55 osumaa. Kuva: Tapio Tuomela

Syyskausi Kolmosessa oli Someron Voimalle tuskien taivalta, mutta loppukierrosten piristyminen takasi joukkueelle kuitenkin jatkon tällä sarjatasolla myös ensi kaudeksi.

Ennen eilen pelattua Länsi-Suomen piirin Kolmosen päätöskierrosta Voiman yllä leijui vielä teoreettinen putoamisuhka, mutta sen realisoitumiseen olisi vaadittu oman selkeän tappion lisäksi yllätystuloksia lohkon muista otteluista.

Voima ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan tyylikäs 3–1 (2–1) kotivoitto turkulaisesta Jyrkkälän Tykeistä nosti somerolaiset neljäntoista joukkueen lohkossa kahdeksanneksi ja ero parhaisiin putoajiin venähti kuudeksi pisteeksi.

Voiman suurin sankari oli eilenkin nigerialaishyökkääjä John Digha, joka viimeisteli taidokkaasti joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Kolmen Somerolla pelaamansa kauden aikana tämä armoitettu maalinsylkijä on latonut 55 osumaa.

Lohkon maalitilastossa Dighan kauden aikana viimeistelemät seitsemäntoista osumaa riittivät kolmanteen sijaan. Yhden maalin enemmän iski somerolaisille futsalkentiltä tutuksi tullut Gezim Voca, joka pääsi yhdessä toisen SoVo Futsalin liigapelaajan, Joonas Manzon, kanssa juhlimaan Paraisten IF:n riveissä sarjanousua jalkapallon Kakkoseen.

Voimalaiset poistuivat päätösvihellyksen jälkeen kotoisen urheilukenttänsä nurmelta hymyssä suin. Monia piinallisia hetkiä kauden aikana kokenut joukkueen manageri Tuomo Lehtinen saattoi myös lopulta huokaista helpotuksesta:

– Vaikeaksi tämä kauden loppu meni, mutta onneksi sentään saavutimme vähimmäistavoitteemme, eli sarjapaikka säilyi. Kokonaisuudessaan kausi sujui alle odotusten ja varsinkin syyskierroksen alkupuoli oli meille todella synkkä, Lehtinen summaili.

Seitsemän peräkkäisen tappion myötä Voima valahti välillä jo putoajajoukkueiden kastiin, kunnes viiden viimeisen kierroksen ryhtiliike nosti somerolaiset kuiville.

Lehtisen mukaan Voimalla oli päättyneellä kaudella jalkeilla Kolmosen tasolle laadukas pelaajarunko, mutta materiaalin leveyteen jäi kovasti toivomisen varaa.

– Sitten kun alkoi tulla paljon monien pelaajien samanaikaisia poissaoloja ja kokoonpano vaihtui liikaa kierroksesta toiseen, olimme suurissa vaikeuksissa.

Voiman ryhmään tällaiset kokoonpanomuutokset iskivät kipeästi paitsi materiaalin kapeuden vuoksi, niin myös siksi, ettei joukkue päässyt yhteisharjoittelun kautta totuttautumaan vaihteleviin kenttämiehityksiin.

Turhan monella viikolla kauden aikana Kolmosen sarjaottelu jäi voimalaisten ainoaksi yhteen kokoontumiseksi.

– Tämä on sellainen juttu mihin ehdottomasti täytyy tulla muutos, jotta toimintaa olisi mielekästä jatkaa tällä tasolla. Joukkueelle on löydettävä tehtäviinsä hyvin sitoutunut valmentaja ja yhtä lailla pelaajat pitää jatkossa saada paremmin sitoutumaan harjoitteluun.

Manageri muistuttaa, että Kolmonen on sen verran kovatasoinen sarja, että pelkällä pelailemisella siinä ei pärjää. Ei, vaikka pelaajien taustalla olisi kosolti kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta, kuten Voiman päättyneen kauden kokeneessa miehistössä oli. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic