Urheilu Forssa

Kiekko-Vantaa haki tylyn 7-1 voiton FPS:stä

Kauden toinenkin kotipeli päättyi vierasvoittoon.
FPS:n hyökkääjätulokas Erkki Laiho pelasi ykkösketjun laidassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS:n hyökkääjätulokas Erkki Laiho pelasi ykkösketjun laidassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS:ltä on vielä kauden ensimmäinen kotivoitto ottamatta, kun Kiekko-Vantaa haki keskiviikkona Forssasta tylyn 7-1 (1-0, 2-1, 4-0 ) voiton Mestis-joukkueiden harjoituspelistä.

Näin Kiekko-Vantaa kuittasi elokuussa FPS:lle Vantaalla kärsimänsä 4-1 tappion.

Kiekko-Vantaa oli vastustajana aivan eri tasoa, kun FPS:n ensimmäinen harjoituspelivierailija Peliitat, vaikka tuokin peli päättyi vierasvoittoon.

Pitkää kiekkoa

Kiekko-Vantaa hyökkäsi ensimmäisessä erässä aktiivisemmin ja ansaitsi erävoittonsa. FPS:n hyökkäysyritykset lipsahtelivat pitkiksi kiekoiksi. Niinpä erän torjunnat merkittiin harvinaisesti 13-1.

Vieraat hallitsivat toisenkin erän alkua ja FoPS-kasvatti Jolle Nikander pääsi kasvattamaan vierasjohtoa.

Kiekko-Vantaan puolustus aukesi vasta pelin puolivälin vaiheilla, kun Niklas Saha ja Eetu Moberg pääsivät kaksistaan karkuun. Moberg passasi Sahalle 1-2 kavennuksen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Nikander lirutti Kiekko-Vantaalle taas kahden maalin johdon.

Nopea ratkaisu

Peli repesi kolmannessa erässä ennen sen puoliväliä, kun Kiekko-Vantaa mätti neljässä minuutissa kolme maalia tähän erään torjumaan tulleen Topi Salokannaksen taakse.

– Juostiin perässä koko peli. Vastustaja oli jalkava ja liikutti peliä hyvin. Pitää miettiä miten saamme oman pelimme kulkemaan, pohti FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

FPS:n harjoituspelit jatkuvat jo perjantaina, kun KooVee saapuu Forssaan. Se on Kiekko-Vantaan tavoin FPS:n vastustaja syksyn välisarjalohkossa, jossa joukkueet kohtaavat toisensa kuusi kertaa. Kiekko-Vantaa on voittanut KooVeen harjoituspeleissä 4-2 ja 5-0.

Nikander kunnostautui

Kiekko-Vantaalle kaksi maalia viimeistellyt Jolle Nikander on 21-vuotias forssalaiskasvatti, joka siirtyi FoPSin Junioreista jo 15-vuotiaana Raumalle. Hän pelasi Lukon junioreissa viisi kautta ennen siirtoaan viime vuonna Jokerien U20-nuoriin. Siellä Nikander kunnostautui paitsi joukkueen kapteenina, myös parhaana pistemiehenä. Niinpä ura eteni miesten peleihin Mestikseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic