Urheilu

Mari Kiurulle kaksi hengenpelastuksen EM-kultaa, hopea ja ME-aika

Mari Kiuru aloitti mitalien keruun EM-kisoissa Italiassa.
Mari Kiuru aloitti mitalien keruun EM-kisoissa Italiassa.

Forssan palolaitoksella ensihoitoesimiehenä työskentelevä Mari Kiuru aloitti komeasti hengenpelastuksen Euroopan mestaruuskisat Italian Riccionessa.

Kiuru saavutti kaksi kultaa, joista toisen maailmanennätysajalla ja oli hankkimassa Suomelle myös joukkuekilpailun EM-hopeaa.

Kiuru saavutti mestaruuden 35-39 -vuotiaiden naisten sarjassa 50 metrin mannekiinin kannossa ME-ajalla 39,27.

Toinen mestaruus tuli 200 metrin esteuinnissa.

 

Hopean Kiuru saavutti naisten joukkuekilpailussa Anne Hiltusen kanssa.

– Kisapäivä oli pitkä mutta onnistunut. Vaikka odotusaika illan viimeiseen lajiin oli pitkä kuumassa hallissa, toimi kroppa vedessä uskomattoman hyvin. Olen todella onnellinen illan uinnista. Enempää en päivältä olisi osannut toivoa, kommentoi Kiuru.

– 200 metrin esteuinti oli loppua kohti aika hapokas veto, mutta onneksi tahti riitti. Aikaan olen oikein tyytyväinen. Se on toiseksi paras kyseisessä lajissa, jonka olen koskaan uinut. Sijoitus oli tietysti enemmän, kun mieluisa.

 

Lue myös: Mari Kiuru teki historiaa ja ui kultaa hengenpelastuksen MM-kilpailuissa – ”Aivan mahtavat fiilikset!” (16.11.2018)

 

Kiurusta tuli viime vuonna ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut kultaa hengenpelastuksen MM-kilpailuissa masters-sarjassa.

Kansainväliset hengenpelastuskilpailut käydään altaassa sekä avovedessä. Joka toinen vuosi pidetään EM-kilpailut, joka toinen vuosi MM-kilpailut ja vuosittain SM-kisat.

Laji kehitettiin ensisijaisesti kannustamaan hengenpelastajia kehittämään, ylläpitämään ja parantamaan olennaisia fyysisiä ja psyykkisiä taitoja, joita tarvitaan ihmishenkien pelastamiseksi vesiympäristössä

Ensimmäisen kerran hengenpelastuksessa kilpailtiin Australiassa jo vuonna 1907. Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin 1990. Alun perin Suomessa kilpailtiin vain allaslajeissa. Rantalajit tulivat mukaan 2015.

 

Juttua muokattu 18.9. klo 20.51: Korjattu numerovirhe mannekiinin kannon ME-ajassa.

 

 

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic