Urheilu Jokioinen

Kivaa, kavereita ja sopivasti pesäpalloakin - Pesiskoulussa ei istuta penkissä

Koetus Junioreiden pesiskoulu järjestetään tänä kesänä neljällä paikkakunnalla.
Ohjaaja Rasmus Lintula seuraa, kun pesiskoululainen Ilari Sjöman antaa käden puhua. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ohjaaja Rasmus Lintula seuraa, kun pesiskoululainen Ilari Sjöman antaa käden puhua. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hauskaa tekemistä. Kivoja kavereita. Mahdollisesti uusi, mukava harrastus.

Pesiskoulun rehtori Johanna Lehtonen luettelee nopeasti kolme hyvää syytä, miksi lapsi kannattaisi tuoda Koetus Junioreiden heinäkuussa pyörivään pesiskouluun.

Juniorit järjestää tänä kesänä pesiskoulun Jokioisten lisäksi Forssassa, Tammelassa ja Ypäjällä. Koulu kokoontuu kaksi kertaa viikossa Jokioisten pesäpallokentällä, Talsoilan kentällä Forssassa, Tammelan liikuntakeskuksessa ja Ypäjällä Pertunkaaren vieressä.

Koulu pyörii 23. heinäkuuta saakka. Se on tarkoitettu 6–12-vuotiaille tytöille ja pojille.

– Vielä ehtii mukaan. Etenkin Tammelan ja Ypäjän ryhmissä on hyvin tilaa, kertoo Lehtonen.

Kesäkuun lopussa alkaneissa pesiskouluissa on yhteensä mukana noin 40 lasta.

– Ihan kiitettävästi on ollut osallistujia siihen nähden, että markkinointi jäi koronan jalkoihin. Minun piti kiertää alueen alakoulut ja kertoa lajista ja kouluista, mutta koronatilanteen takia se jouduttiin jättämään väliin. Korona siirsi myös koulun kesäkuun alusta tänne heinäkuulle, joka on lomakuukausi, mikä vaikuttaa osallistumismahdollisuuksiin, kertoo junioripäällikkö Ari Kenttäaho Koetus Junioreista.

Kivaa lapsilla ja vatäjillä

Pesiskoulu on päässyt hyvin vauhtiin. Kivaa on ollut niin lapsilla kuin ohjaajillakin, ja samalla on opittu Suomen kansallispelin aakkosia.

Pesiskoulupäivän opetus kestää pari tuntia. Tunnit aloitetaan yleensä alkuleikillä, jolla saadaan paikat lämpimäksi ja opitaan samalla jotain pesäpalloon liittyvää lajitaitoa, kuten vaikka heittämistä. Sen jälkeen on lajinomainen verryttely ja venyttely, jonka jälkeen aloitetaan varsinainen harjoittelu. Se voi olla syöttämistä, lyömistä, heittämistä tai mitä mitään vaan lajiin liittyvää treeniä.

Välillä pidetään pieniä taukoja ja sitten taas jatketaan. Lasten suosikki on ollut kunnarinmäjäytyspeli.

– Olen ammatiltani lastenhoitaja, ja nautin lasten kanssa työskentelemisestä. Pesiskoulun vetäjänä pystyn yhdistämään kaksi minulle tärkeää asiaa, sillä olen pelannut pesäpalloakin 14 vuotta. On kiva jakaa saamaansa oppia muille, Lehtonen kertoo.

Tärkeää toimintaa

Junioripäällikkö Kenttäaho pitää pesiskouluja – ja kaikkia muitakin urheilukouluja – arvossaan. On hienoa, jos lapset innostuvat pesäpallosta, Tärkeintä on kuitenkin se, että heidät saadaan neljän seinän sisältä ulos raittiiseen ilmaan liikkumaan ja leikkimään.

– Erilaisilla urheilukouluilla on iso rooli lasten liikuttajina. Muksuilla on nykyään niin paljon sisällä kaikenlaista tekemistä, ettei heitä tahdo saada liikkeelle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic