Urheilu Forssa

Kivaa koronasta huolimatta – FoPS Ringetten haastepäivää vietettiin vastuullisesti pienissä ryhmissä

Ringetteviikon haasteilla pidetään vaikeina aikoina yhteishenkeä yllä.
Pelaajacurling hallussa. Senni Koivisto antamassa vauhtia Emma Hintsaselle curlinghaasteessa maanantaina jäähallilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pelaajacurling hallussa. Senni Koivisto antamassa vauhtia Emma Hintsaselle curlinghaasteessa maanantaina jäähallilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronavirustilanne näkyy myös perinteikkään ringetteviikon vietossa. Koronan takia lajin peeärräviikon ohjelma on jouduttu miettimään pitkälti uusiksi.

Jotain tapahtumia on peruttu kokonaan, joitakin on siirretty nettiin. Osa sentään pystytään toteuttamaan, tietysti koronarajoituksen huomioon ottaen.

FoPS Ringette tempaisi maanantaina jäähallilla Green Stars Challenge -tapahtumalla. Koronan takia tapahtuma järjestettiin tavallisesta poiketen niin, ettei kaikkia joukkueita tuotu samaan aikaan jäälle, vaan joukkueet kisasivat omana ryhmänään seuran toisia joukkueita vastaan.

Osa haasteista tehtiin jäällä, osa ulkona. Ohjelmassa oli pulkkahaastetta, joukkuehuuto ja -tanssikisa, pelaajaketju- ja curling-kisaa sekä Osu renkaalla Siniin -mittelö. Kaikki tehtävät olivat uusia ja varta vasten tapahtumaan kehitettyjä.

– Nämä ovat meillekin ihan tähtihetkiä, kun saamme keksiä näitä haastepäivän tehtäviä. Yllättävän helposti niitä aina saadaan kehitettyä, kertovat FoPS Juniorit Ringetten valmennuspäälliköt Emma Willman ja Sini Mäkelä.

Maanantain tilaisuus näytti, että lajin parissa voidaan pitää hauskaa koronasta huolimatta. Tehtävät ja haasteet oli toteutettu niin, ettei ryhmiä sekoitettu.

– Kaikki toteutetaan vastuullisesti ja turvallisesti, Willman sanoo.

Paljon vaikutuksia

Pitkään hankalana jatkunut koronatilanne näkyy myös laajemmin ringettetoiminnassa. Sarjatoiminta on ollut jo pitkään seis, mutta harjoittelemaan täällä on sentään päästy.

– Olemme todella kiitollisia siitä, että olemme saaneet Forssassa harjoitella hallilla. Monessa muussa paikassa se ei ole ollut mahdollista.

Sarjatoimintakin on taas alkamassa.

– Naisten pääsarjat jatkuvat viikonloppuna. Muutakin pelitoimintaa pyritään käynnistämään alueelliset rajoitukset huomioiden, toteaa Mäkelä.

Kaksikon mukaan ringetteväki on jaksanut harjoitella hyvin, vaikka pelitauko harmittaakin.

– Vanhempiin harrastajiin tilanne on vaikuttanut enemmän, nuoremmilla on intoa riittänyt, vaikkei pelaamaan päästäkään. FL

Korona pisti ohjelman uusiksi

Ringetteviikon tavoitteena on markkinoida ringetteä ja järjestää lajitapahtumia.

Saada seuroihin lisää harrastajia .

Järjestää seuran omalle väelle ohjelmaa.

Saada paikallisnäkyvyyttä omalla paikkakunnalla.

Korona karsi ohjelmaa ja vei sitä nettiin. Kaveripäivä ja perhepäivät piti perua Forssastakin, Green Stars Challege -ilta kuitenkin järjestettiin koronatilanne huomioiden.

Valtakunnallista pelipaitapäivää vietetään tiistaina.

Uusimmat

Fingerpori

comic