Urheilu Jokioinen

Koetukselle kotiavauksessa arvokas kolmen pisteen voitto

Pöytyä kaatui kahden tehovuoron ansiosta.
Manse PP:n etenijöihin Superpesiksessä lukeutuva Timo Torppa kävi hakemassa Jokioisilta pelituntumaa ennen ensi viikolla alkavaa pääsarjaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Manse PP:n etenijöihin Superpesiksessä lukeutuva Timo Torppa kävi hakemassa Jokioisilta pelituntumaa ennen ensi viikolla alkavaa pääsarjaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten Koetus aloitti suomensarjakauden kotivoitolla, jonka arvoa nosti täysi kolmen pisteen potti.

Koetus kukisti päävastustajiinsa lukeutuvan Pöytyän Urheilijat 2-0 (6-2, 5-2).

Kotivoitto irtosi molempiin jaksoihin osuneilla tehovuoroilla, jotka tuottivat yhteensä yhdeksän juoksua.

Pöytyä aloitti vahvasti ja myllytti ensimmäisessä lyöntivuorossaan ajolähtöja kahden juoksun teholla.

Koetus kuittasi heti tasoittavallaan. Hyvät lyönnit, mutta myös vieraiden harhaheitot käänsivät Koetukselle 4-2 johdon. Se riitti jaksovoittoon kun Pöytyä ei saanut enää lisäjuoksuja ja Koetus kasvatti toisessa vuorossa johtonsa jo 6-2:een.

Hampori sinetöi

Toisellakin jaksolla Pöytyä meni johtoon, mutta Koetus meni ohi kolmannessa vuorossa. Ensin kakkospesän ohi mennyt harhaheitto tuotti kaksi juoksua ja pian perään Ville Harju löi ja toi juoksut 4-1 lukemiin. Lyöjäjokeri Antti Hampori sinetöi tämänkin jakson lukemiin 5-1, jota Pöytyä ei pystynyt kaventamaan enää kuin yhdellä juoksulla.

Hampori ja Jere Halttunen löivät Koetukselle kolme juoksua mieheen ja Harju kaksi.

Etenijöinä kunnostautuivat Manse-lainat Konsta Lehtola kolmella ja Timo Torppa kahdella tuodulla. Mansen superpesispeleissä todennäköisesti etenijäjokerina esiintyvää Torppaa ei ehkä nähdä enää Jokioisilla, kun Superpesis käynnistyy ensi viikolla.

Torpan lisäksi Harjulle ja Mika-Matti Heinoselle merkittiin kaksi tuotua juoksua.

– Meillä oli nyt enemmän jalkoja kuin tiistain harjoituspelissä Loimaata vastaan. Se oli tärkeätä sillä pesäpallo on nykyään juoksijoiden peli. Pistepotti on nyt avattu vieläpä kolmen pisteen voitolla, jotka ovat arvossaan lyhyessä sarjassa, totesi Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto.

Sarja-avaus keräsi katsomoon sopivan väljästi 165 katsojaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic