Urheilu Jokioinen

Epäilty lukkariongelma johtuikin uudesta säännöstä, Koetukselle luvassa hankala loppukausi

Miki Leppäniva jatkaa lautasen äärellä viikonlopun peleissä.
Miki Leppäniva jatkaa Koetuksen lukkarina viikonlopun peleissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Miki Leppäniva jatkaa Koetuksen lukkarina viikonlopun peleissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten Koetus näytti ajautuneen viime viikon suomensarjapeleissään lukkariongelmaan.

Tappiollisessa Pomarkku-pelissä Koetuksen alkukauden vakiolukkari Miki Leppäniva erehtyi antamaan kolme juoksua vapaataipaleina.

Seuraavaan peliin Lammia vastaan Koetus vaihtoi lukkariksi Janne Vepsäläisen, joka on aiemminkin tuurannut vaihtelevalla menestyksellä Koetuksessa lukkarina. Myös Vepsäläiseltä lipsahti Lammi-pelissä kaksi juoksua väärillä.

Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto kiistää lukkariongelman.

– Täksi kaudeksi tuli uusi tulkinta lukkarin liikkumisesta alkuasennossa. Se on aiheuttanut muillekin joukkueille tavallista enemmän vapaataipaleita, Lehto sanoo.

Lehdon mukaan lukkarinvaihdos tehtiin Lammi-peliin muista syistä, joita pelinjohtaja ei halua avata.

Viime kaudella Tahkon A-poikien hopeajoukkueessa ja miesten suomensarjassa Tahkon kakkosessa lukkaroinut Leppäniva pelasi Lammia vastaan lyöjäjokerina ja paukutti kaksi juoksua.

Koetuksella kaksoiskierros

Lehdon mukaan Leppäniva palaa lautasen äärelle viikonlopun kaksoiskierroksella, jossa Koetus pelaa lauantaina Turussa ja kohtaa sunnuntain kotipelissä Tahko II:n.

Noiden pelien jälkeen Koetus on pelannut runkosarjasta jo yli puolet eli kymmenestä pelistä kuusi.

Viime pelien pistemenetyksistä huolimatta Koetuksen tavoite runkosarjan kärkikaksikkoon ja pudotuspeleihin on yhä elossa. Koetus on sarjataulukossa kärjen tuntumassa neljäntenä edellään yhden pelin enemmän pelanneet Ikaalinen 13:lla, PuMu kymmenellä ja Pomarkku tasapistein yhdeksässä pisteessä.

Loppukausi hankala

Lehdon mukaan loppukausi on kuitenkin Koetukselle hankala.

– Meillä on kapea pelaajarinki ja armeija tekee tilanteesta erittäin hankalan. Nyt palvelukseen menneillä pelureilla lomat eivät pyöri koronan vuoksi normaalilla tahdilla.

Lehto ei halua paljastaa Koetuksen viikonlopun kokoonpanoja.

– Hyvä jos saadaan yhdeksikkö kasaan.

Koetukselta on puuttunut viime peleistä ensimmäisissä otteluissa kunnostautunut Manse-laina Konsta Lehtola, joka myös aloitti varusmiespalveluksen tässä kuussa. 18-vuotias vahva lyöjä pääsi kuitenkin tiistaina pelaamaan ensimmäisen superpesisottelunsa Mansen kotiuttajan roolissa numerolla neljä, tosin ilman juoksuja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic