Urheilu Jokioinen

Koetuksen pelissä paljon hyvääkin

Järvenpään kokemus kesti nuorten miesten vahvan hyökkäyksen avausjaksolla. Kummankin jokioislaisjoukkueen pelinjohtaja odottaa omiensa parantavan.
Samuli Kankaanpää löi Koetukselle kaksi juoksua ja lukkaroi mallikkaasti. Kuva: Tapio Tuomela
Samuli Kankaanpää löi Koetukselle kaksi juoksua ja lukkaroi mallikkaasti. Kuva: Tapio Tuomela

Jokioisten Koetus aloitti kauden Suomensarjan etelälohkossa tappiolla, kun lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuva Kinnarin Pesis Järvenpäästä kävi hakemassa täyden pistepotin Jokioisilta.

Peli alkoi murheellisesti kotijoukkueen kannalta. Entisiä Koetus-pelaajia vilisevä Järvenpää rakensi heti ajolähtötilanteen, jota tuli purkamaan jokioislaisyleisölle tuttuakin tutumpi mies, Riku Tainio. Nelinkertainen sarjan lyöjäkuningas kotiutti heti kärkietenijä Teemu Vuoriston. Heti perään Janne Vepsäläinen löi kotiin Eetu Ojalan, kun kopparina pelanneen Leevi Puoskarin käsi ei riittänyt tappoheittoon.

Kyyti näytti kylmältä, kun toisessa vuoroparissa Tainio kotiutti taas Vuoriston, nyt merkkaamattomalla. Miika Latvasalon kolmospuolen läpilyönti kotiutti Vepsäläisen, joten jakso näytti selvältä.

Sitä se ei ollut, sillä Koetus aloitti takaa-ajon ja sai vieraiden ulkopelin sekoamaan. Ensin Samuli Kankaanpää löi kolmoskopparin eteen ja Valtteri Veikkola toi Koetuksen kauden avausjuoksun. Perään Jouni Haanpää löi samaan aukkoon ja Isto Kauppinen kipitti kotiin nostaen harvalukuisen kotiyleisön odotuksia. Kun Kalle Lehtonen löi vielä samassa vuoroparissa kakkoskopparin eteen ja jokerina pelannut Jere Heikkilä ehti kotiin, peli menikin jännäksi.

Koetus ei antanut kahdessa viimeisessä vuoroparissa vieraille kunnon saumaa, kun Puoskari pelasti rajapuhkaisuyrityksen ja Kankaanpää koulutti lautasen äärellä vieraita muutamaankin otteeseen. Näin Koetus pääsi kokeilemaan jaksovoittoa neljännen tasoittavalla.

Lähellä oli jaksovoitto, sillä Haanpään kolmosrajan puhkaissut lyönti meni puolisen metriä leveäksi ja olisi sisällä pysyessään tuonut jaksovoittoon vaadittavat kaksi juoksua. Kahdesti Koetuksen etenijä kärysi aivan kotipesän kynnyksellä.

– Ensimmäisellä jaksolla meitä vähän jännitti ja Järvenpään juoksuja meni vähän omaankin piikkiimme. Pääsimme sitten hyvin peliin mukaan ja pyöritettiin. Meillä oli paikka ratkaista ja ottaa se piste, Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi kertasi.

Toisen jakson Järvenpää vei selvin numeroin, osin onnekkaastikin.

– Pelattiin alle ensin huono sisävuoro, minkä otan piikkiini. Järvenpää sai siitä momentumin päälle ja vähän onnekkaastikin kunnarin. Rikun lyönneille emme voineet mitään, Salmi totesi.

Pelinjohtaja oli tyytyväinen omiensa esitykseen, vaikka pistepussi ei vielä avautunut. Salmi muistuttaa, että Järvenpää on sarjan ennakkosuosikkeja.

– Meillä oli seitsemän pelaajaa, jotka eivät ole aiemmin pelanneet Suomensarjaa. Toivotaan ja odotetaan, että peli tästä paranee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic