Urheilu Jokioinen

Koetukset hännillä Suomensarjan etelälohkossa

Jokioisten joukkueet pitävät sarjataulukossa kahta viimeistä sijaa.
Tomi Lehtonen on kunnostautunut Koetus Juniorien tehokkaimpana etenijänä ja kärkilyöjänä. Kuva: Tapio Tuomela
Tomi Lehtonen on kunnostautunut Koetus Juniorien tehokkaimpana etenijänä ja kärkilyöjänä. Kuva: Tapio Tuomela

Pesäpallon Suomensarjassa jokioislaiset joukkueet joutuivat etelälohkon lyhyelle tauolle tukalassa tilanteessa, kun Koetus on sarjataulukossa jumbona ja Koetus Juniorit toiseksi viimeisenä.

Koetus on voittanut yhdeksästä pelistään vain kaksi, joista toinen tuotti kolme pistettä ja toinen kaksi. Koetuksen ainoa kolmen pisteen voitto tuli paikallispelissä Koetus Junioreista, joka sekin on voittanut vain kaksi peliä. Niiden lisäksi Juniorit on napsinut yhden pisteen kolmesta 1-2 tappioon päättyneestä pelistä, joten Juniorit on sarjataulukossa kolme pinnaa Koetusta edellä.

Jokioislaisilla on molemmilla vielä seitsemän peliä jäljellä, joten tilanne ei ole toki toivoton. Koetus Juniorit on sitä paitsi tasapisteissä vain paremmalla juoksusuhteella edellä olevien Järvenpään ja Turun kanssa. Jokioislaisten pitää kuitenkin piristyä, sillä muutkin joukkueet keräävät tietysti vielä pisteitä.

Lohkosta putoaa viimeinen joukkue maakuntasarjaan, ainakin teoriassa. Putoajalla on mahdollisuus anoa menettämäänsä suomensarjapaikkaa takaisin Pesäpalloliitolta, joka todennäköisesti sen myöntäisi, sillä Suomensarjoissa on koko ajan joukkuevajavaisuutta.

Koetus Juniorit on puheenjohtaja Petri Lehtosen mukaan saavuttanut alkukaudella tavoitteensa ainakin osittain.

– Tavoitteena oli kehittää ja kierrättää nuoria pelaajia ja siinä on onnistuttu. Meillä on 20 pelaajaa ringissä ja viime pelissäkin piti jättää kahdeksan kaveria kokoonpanon ulkopuolelle, Lehtonen kertoo.

– Pisteitä toki saisi olla enemmän. Meillä on ollut huonoa tuuria, kuten viime pelissä tuomariratkaisuissa. Olemme hukanneet tasaisissa peleissä 5-6 pinnaa. Niiden kanssa olisimmekin sarjataulukossa eri sijoilla. Nuo pisteet pitää loppukaudesta vain ottaa, niitä ei saada. Pisteitä tarvitaan, sillä pudotuspelit ovat yhä mielessä, Lehtonen toteaa.

Koetus Juniorien tehomiehiksi ovat nousseet junnu ja veteraani, kun Eetu Mutikainen ja Teemu Mäntyvaara jakavat lyöjätilaston kärkipaikkaa 15 kotiutuksella. Mutikaisen tavoin Mansen B-pojissa SM-sarjan ylempiin jatkopeleihin edennyt oma kasvatti Tomi Lehtonen on kunnostautunut Koetus Junioreissa sekä tehokkaimpana etenijänä että kärkilyöjänä.

Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen myöntää alkukauden olleen pettymyksen perinteisemmälle Koetukselle, jonka tavoitteeksi asetettiin pääsy lohkon neljän parhaan pudotuspeleihin.

– Jokioislaisten tilanne ei näytä kovin hyvältä. Olisin tyytyväinen, jos meillä olisi nyt 11 pistettä eli kaksi voittoa enemmän. Uskon että pelimme vielä paranee, mutta saa nähdä riittäkö se enää neljänteen sijaan. Meillä on jo seuraavassa pelissä ensi viikon keskiviikkona Ikaalista vastaan käytännössä pakkovoiton paikka. Onneksi farmikumppaneilla Haminalla ja Ulvilassa ei ole tuolloin peliä samaan aikaan, joten meillä pitäisi olla paras joukkue koossa, Kettunen pohtii.

Kettusen mukaan Koetus ei havittele enää uusia pelaajia eli jatkaa nuorella kokoonpanollaan. Mansesta lainassa ollut Leevi Lehto palasi tamperelaisten ykköspesiskokoonpanoon, josta Topi Moisio tuli tilalle Koetukseen.

Myös Koetuksen tehokkain peluri Juho Ammesmäki on Mansen laina. Hän jatkaa Kettusen mukaan Jokioisilla, vaikka paukuttelikin viime lauantaina Manselle pari juoksua Ykköspesiksessä. Ammesmäki on Suomensarjassa etelälohkon lyöjätilastossa viidentenä lyötyään seitsemässä pelissä 22 juoksua. Koetuksen tehokkaimpana etenijänä on kunnostautunut Haminasta tullut Verneri Taurama ja parhaana kärkilyöjänä toinen Haminan laina Jere Heikkilä.

Koetuksen kaikki pelaajat ovat Lounais-Hämeen ulkopuolelta eli Mansen lisäksi esimerkiksi Ulvilasta ja Haminasta ja matkamiehiä tulee muualtakin. Tämän seurauksena joukkueen yhteisharjoittelu on satunnaista lähinnä otteluun valmistaviin treeneihin keskittymistä.

– Joukkueen pitäisi treenata enemmän yhdessä, Kettunen myöntää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic