Urheilu Jokioinen

Koetus anoo menettämäänsä sarjapaikkaa takaisin

Jokioisilla pelattaneen ensi vuonnakin Suomensarjaa kahdella joukkueella.
Jokioisten Koetus ei saanut monelta suunnalta kokoamansa joukkueen peliä sujumaan. Etenkin ulkopeli oli surkeaa yli 16 päästetyn juoksun keskiarvolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioisten Koetus ei saanut monelta suunnalta kokoamansa joukkueen peliä sujumaan. Etenkin ulkopeli oli surkeaa yli 16 päästetyn juoksun keskiarvolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ensimmäistä kertaa kahdella joukkueella Jokioisilla pelattu pesäpallon suomensarjakausi päättyi pohjanoteeraukseen, kun molemmat joukkueet jäivät etelälohkon hännille.

Vaikka Koetus menetti jumbosijansa seurauksena sarjapaikkansa, pelattaneen Jokioisilla ensi vuonnakin Suomensarjaa kahdella joukkueella.

– Esitän perjantaina kokoontuvalle Koetuksen johtokunnalle, että anomme Pesäpalloliitolta takaisin suomensarjapaikkaa ensi kaudeksi. Olen varma, että johtokunta päättää hakea paikkaa ja uskon myös Pesäpalloliiton myöntävän paikan meille, sanoo Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

– Suomensarjalohkoissa on jatkuvasti vajausta joukkuemäärissä ja on liitonkin etu pitää joukkuemäärä edes nykyisellään. Maakuntasarjalaisillakaan ei ole ollut nousuhaluja, kun esimerkiksi viime vuonna seitsemästä lohkovoittajasta vain kaksi halusi nousta Suomensarjaan, Kettunen kertoo.

– Pelillisesti kausi oli Jokioisilla surullinen. Mielestäni Koetuksen on Suomen vanhimpana pesäpalloa pelaavana seurana tehtävä palauttaa lajin uskottavuus Jokioisilla, Kettunen korostaa.

Kausi oli tosiaan surullinen. Koetus sekä sarjapaikkansa säilyttänyt Koetus Juniorit voittivat molemmat 16 pelistään vain kolme ja kumpikin ylsi vain yhteen kolmen pisteen voittoon.

Koetus Juniorit löi etelälohkossa vähiten juoksuja 6,9 juoksun keskiarvolla ja Koetus päästi niitä selvästi eniten peräti 16,3 juoksun keskiarvolla.

18 pelaajaa kauden aikana peluuttanut Koetus sortui Kettusen mielestä kokemattomuuteen.

– Joukkueen keski-ikä oli esimerkiksi toisessa paikallispelissä 20,9 vuotta, kun Koetus Junioreilla se oli 27.8. Ero on melkoinen.

– Olisimme tarvinneet joukkueeseen muutaman kokeneemman pelurin. Toinen asia mikä ensi kauden joukkueen kokoamisessa muuttuu on sitoutuminen yhteisharjoitteluun. Nyt se jäi huonoksi, Kettunen korostaa.

Koetuksella oli farmisopimukset Ykköspesiksen Haminan ja Ulvilan kanssa, mutta odotetusti kummastakaan joukkueesta ei tullut runkopelaajia Jokioisille. Ulvilan edustusmiehistöstä vieraili vain Lauri Kuronen ja Haminasta A-ja B-ikäisistä koostunut kolmikko Jere Heikkilä, Isto Kauppinen ja Verneri Taurama. Heistä Heikkilä nousi Koetuksen tehokkaimmaksi kärkilyöjäksi ja Taurama parhaaksi etenijäksi.

Eniten apua Koetukselle oli Mansen Juho Ammesmäen 11 pelin visiitistä, jonka aika hän nousi joukkueen lyöjätilaston kärkeen lukemin 3+25=28.

Koetus järjesti kotipeleissään arpajaisia, joiden tuotto 572 euroa ohjataan Forssan sairaalan lasten poliklinikalle.

Koetus Juniorit pelasi ensimmäisen suomensarjakautensa viime vuonna. Runkosarjasta tuli komea kolmas sija ja paikka pudotuspeleihin. Nyt pistemäärä puolittui ja sijoituskin putosi sen myötä neljä pykälää.

– Emme saaneet tällä kaudella joukkueesta kaikkea potentiaalia irti. Pystyimme haastamaan kärkijoukkueitakin, mutta emme onnistuneet kääntämään tiukkoja pelejä eduksemme samalla lailla kuin viime vuonna, analysoi Koetus Juniorien puheenjohtaja ja pelinjohtajanakin toiminut Petri Lehtonen.

Koetus Juniorit onnistui tavoitteessaan peluuttaa kokemusta nuorille pelureilleen, kun kokoonpanossa kävi kauden aikana kaikkiaan 20 peluria. Toisaalta laaja rinki toi ongelmiakin.

–Ulkopelipaikat vaihtelivat liikaa kokoonpanojen muuttuessa, toteaa Lehtonen, joka kiittelee mukavasti katsomoihin kertyneen kotiyleisön mahtavaa tukea.

Lehtosen mukaan Koetus Juniorien jatko on hyvällä mallilla.

– Kukaan ei ole ilmoittanut lopettavansa, mutta osa vanhemmasta kaartista miettii varmaan jatkamistaan. Meillä on kuukauden kuluttua ensi kauden joukkue koossa, Lehtonen lupaa.

Vanhempaan kaartiin lukeutuva Teemu Mäntyvaara nousi joukkueen teholyöjäksi iskettyään kymmenessä pelaamassaan ottelussa 23 juoksua. Tomi Lehtonen oli Koetus Juniorien tehokkain etenijä ja kärkilyöjä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic