Urheilu Jokioinen

Koetus jäi taas pisteittä kotipelissään

Hyvinkään kakkosjoukkue haki voiton Jokioisilta.
Verneri Taurama toi Koetukselle kolme juoksua. Kuva: Lassi Puhtimäki
Verneri Taurama toi Koetukselle kolme juoksua. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten Koetus kärsi Suomensarjassa toisen peräkkäisen kotitappion, kun Hyvinkään Tahkon kakkosjoukkue haki Jokioisilta voiton lukemin 2-0 (4-3, 10-7).

Tahko II nousi voitollaan etelälohkon kakkoseksi Loimaan kannoille.

Koetus on pelannut neljän viikon aikana jo puolet runkosarjasta eli seitsemän peliä. Tuloksena on kaksi voittoa, viisi tappiota ja sarjataulukon toiseksi viimeinen sija.

Koetus kamppaili ensimmäisen jakson voitosta loppuun asti. Se nousi toisessa vuorossa 2-1 johtoon ja neljännen vuoron alussa Juho Ammesmäki tasoitti ajolähtönäpäyksellä numerot 3-3:een. Jaksovoitto lipesi Hyvinkäälle, joka sai tasoittavalla vuorolla heti ensimmäisen etenijänsä kotiin.

Toisella jaksolla Tahko alkoi pyörittää juoksurulettia osittain Koetuksen harhaheittojen turvin. Tahko vei heti ensimmäisen vuoron 5-0 ja johti toisessa vuoron jälkeen jo 8-0.

Kolmannessa vuorossa Ammesmäki rohmusi juoksun, kunnarin, tuplajuoksun ja vielä yhden juoksun ja Koetus nousi 8-5 lukemiin.

Molemmat tekivät viimeiseen vuoroon kaksi juoksua, joten jakso meni vieraille 10-7.

Ammesmäki keräsi tehopisteet 1+4/2. Hän on roiminut kauden kuudessa pelissä jo 21 juoksua, joilla hän on lohkon lyöjätilastossa kakkosena.

Koetuksen kärjessä eteni ensi kertaa Kankaanpään A-pojissa kauden aloittanut Niko Markkula kolmen tuodun juoksun teholla. Samaan ylsi aiemmin kärjessä edennyt Verneri Taurama, joka löi nyt vaihtajana numerolla kaksi.

Toinen uusi peluri oli jokerina aloittanut, mutta toisella jaksolla numerolla lyömään tullut Ulvilan B-poika Paavo Tiittanen.

On sääli, että Jokioisten pesäpallo on ajautunut jamaan, jossa sunnuntai-iltapäivänä loisto-oloissa pelattu suomensarjaottelu ei houkuttele katsomoon edes sataa katsojaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic