Urheilu Jokioinen

Koetus löi kauden päätöspelissä 12 juoksua, mutta jäi pisteittä

Pudotuspeleihin jatkava Järvenpää vei voiton, vaikka Koetus teki 12 juoksua.
Teemu Matikainen löi avausjaksolla Koetuksen kuudennen juoksun, Janne Vepsäläinen toi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Teemu Matikainen löi avausjaksolla Koetuksen kuudennen juoksun, Janne Vepsäläinen toi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten pesäpallojoukkueista toinenkin sai kautensa päätökseen, kun Koetus kohtasi kauden päätöspelissä Kinnarin Pesiksen Järvenpäästä.

Yleisö ainakin viihtyi, sillä joukkueet innostuivat tarjoamaan kansalle todelliset juoksujuhlat. Peli oli Koetukselle merkityksetön, mutta kausi varmasti olisi haluttu päättää voittoon. Kotijoukkueen kannalta harmillisesti 12 tehtyä juoksua ei riittänyt edes pisteeseen, kun vieraat tekivät yhden juoksun enemmän.

Ainakin yhtä pistettä Koetukselle tarjottiin, sillä isännät johtivat avausjaksoa kolmeen otteeseen kahdella juoksulla. Neljännen tasoittavalle mentiin Koetuksen johtaessa 7-5, mutta Järvenpää nousi rinnalle. Ensin kahden ex-koetuslaisen Riku Tainion ja Petri Kallelan yhteistyö toimi ja tasoittavan juoksun vieraat saivat vapaataipaleella.

Toisella jaksolla Järvenpää karkasi jo kolmen juoksun johtoon heti avausvuoroparissa. Koetus ei tästä masentunut, vaan nousi lähinnä jokerina lyöneen Antti Hamporin johdolla tuntumaan. Juoksun päähän Koetus pääsi, mutta lopulta luu jäi käteen.

Koetuksen tehokkaimpia olivat neljä juoksua lyönyt Hampori, tehot 1+4 kerännyt Janne Vepsäläinen ja 2+2 kerännyt Ville Harju. Koetus pelasi ottelun 10 pelaajalla.

Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto ei ollut pelin jälkeen allapäin, vaikka tappioon ei toki koskaan voi olla tyytyväinen. Tappio ei Lehdon mukaan tuntunut normaalia pahemmalta, vaikka vastustajan pelinjohtajana toimi oma pikkuveli Mikko Lehto.

– Ihan ok esitys meiltä. Erityisesti sisäpeli oli hyvää, varsinkin Ville Harju oli mailan varressa oikein hyvä, Lehto tuumi.

Koetus voitti alkukaudesta pelejä ja taisteli tosissaan pudotuspelipaikasta. Loppukaudesta voittoja ei enää tullut.

– Alkukaudesta pelimme oli huonoa, vaikka voittoja tuli. Loppukaudesta pelasimme paremmin. Tästä kaudesta kyllä jäi hampaankoloon, Lehto totesi.

Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen kertoi, että Lehto on seurajohdon ykkösvaihtoehto seuraavan kauden pelinjohtajaksi. Lehto ei halunnut asiaa tässä vaiheessa kommentoida suuntaan tai toiseen.

Yleisöä kauden viimeinen peli keräsi 155 henkeä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic