Urheilu Jokioinen

Koetus oli odotetusti Junioreita vahvempi paikallispelissä

Jännittävä avausjakso vaihtui toisella Koetuksen juoksujuhliin.
Ville Harju oli yksi Koetuksen tehopelaajista. Hän löi kunnarin, kaksi tavallista ja toi neljä juoksua. Kuva: Tapio Tuomela
Ville Harju oli yksi Koetuksen tehopelaajista. Hän löi kunnarin, kaksi tavallista ja toi neljä juoksua. Kuva: Tapio Tuomela

Pesäpallon paikallisottelu Koetus-Koetus Juniorit ei ollut suuri jännitysnäytelmä, mutta tarjosi kauden suurimmalle yleisölle – lähes 400 katsojaa – terävää lyöntipeliä ja muutaman näyttävän ulkopelisuorituksen. Sarjan hännillä oleva Juniorit sinnitteli Koetuksen kyydissä avausjakson, mutta lohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Koetus lisäsi kierroksia toiselle ja meni menojaan. Pisteet jäivät kotijoukkueena pelanneelle emoseuralle jaksoin 2–0 (4–3, 14–1).

– Ensimmäinen jakso oli tiukka, mutta toisella saimme lyöntipelin toimimaan. Ensimmäisellä jaksolla jokerit löivät kaikki juoksumme, toisella he eivät päässeet yrittämään juuri lainkaan, Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto myhäili.

Tasaista aluksi

Ensimmäinen jakso oli kauden tähän asti viihdyttävintä pesäpalloa Jokioisilla. Kotijoukkue meni avausvuorossa 1-0-johtoon, kun Antti Hampori kotiutti Santeri Heinimäen, mutta pirteästi aloittanut Juniorit tuli tasoihin tasoittavallaan. Teemu ”Mehu” Mäkinen löi, Ville Nieminen toi.

Junnut jatkoi terävästi toisellakin sisävuorollaan, kun juonikas Mäkinen järjesteli joukkueensa jo 1–3-johtoon.

Koetus ei Junioreiden johtoa hätkähtänyt, vaan jatkoi tarkkaa ulkopeliä ja tasaisen varmaa sisätyöskentelyä. Kolmannessa vuorossa Hampori kotiutti Ville Harjun ja sen jälkeen Teemu Matikainen Santeri Heinimäen.

Kun neljännessä vuorossa Hampori kotiutti vielä kerran Heinimäen, eikä Juniorit pystynyt tasoittavallaan lisäjuoksuihin, vei Koetus avausjakson lukemin 4–3.

Kovia lyöntejä Koetukselta

Ensimmäinen jakso oli jännä, mutta toinen ei. Koetus tuli tomerasti tauolta ja paukutti heti avausvuoroon 4–0-johdon.

Junioreiden Teemu Mäkinen järjesti toisessa vuorossa Aaro Lamminsivun kotiin, mutta sen jälkeen juoksuista vastasi lyöntimyllyn päälle saanut 118-vuotias Koetus. Toisessa vuorossaan Koetus karkasi jo 7–1-johtoon ja lisää tuli. Kolmannessa sisävuorossaan joukkue puhkoi kolme kertaa Junioreiden ulkokentän ja tehtaili 3 kunniajuoksua ja tukun tavallisia päälle.

Junioreiden pelinjohtaja Petri Lehtonen ei ollut murheissaan, vaikka peli lopussa retkahtikin.

– Ihan mukava ottelu loppua lukuun ottamatta. Vielä on yksi kotiottelu aikaa saada se ehjä peli tällä kaudella.

Tyytyväinen oli kollega Lehtokin .

– Oli kiva pelata, kun oli näin paljon yleisöä paikalla, totesi Lehto. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic