Urheilu Urjala/Somero

Kohta alkaa taas tapahtua: Yleisurheilun kilpailukausi pääsee vauhtiin kesäkuussa

Urjalassa kävellään, Somerolla heitetään.
Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala pääsee testaamaan vauhtiaan kotikentällä käytävissä PM-kisoissa kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Kuva: Tapio Tuomela
Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala pääsee testaamaan vauhtiaan kotikentällä käytävissä PM-kisoissa kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Kuva: Tapio Tuomela

Suomen Urheiluliiton Kilpailukalenteri.fi ammottaa netissä tyhjyyttään, mutta yleisurheilun kotimaista kilpailukautta ollaan silti hiljalleen aloittamassa. Aluehallintoviraston viime viikon lopun linjauksen jäljiltä kausi saadaan alkuun vasta kesäkuun puolella.

Urjala on yksi yleisurheilukauden ensimmäistä kilpailupaikkakunnista, kun Laukeelan urheilukentällä kisataan sunnuntaina 7. kesäkuuta HämSYn PM-ratakävelyt.

– Kilpailut haettiin alkujaan tuolle paikalle, eikä niiden järjestämiselle pitäisi olla esteitä. Radalla ei ole kerralla liikaa kävelijöitä ja yleisö pysyy aidan ulkopuolella, kertoo Mika Ojala kilpailut järjestävästä Urjalan Urheilijoista.

Kävelykilpailuja ei Suomessa liikoja järjestetä, joten Urjalaankin odotetaan kunnon osanottoa, vaikkei suurensuuresta kilpalajista olekaan kysymys.

– Kun me edellisen kerran järjestimme PM-kävelyt täällä Urjalassa, mukana taisi olla 60–70 osallistujaa. Nyt kun ajat ovat tällaiset, on vaikea sanoa paljonko kävelijöitä kisoihin tulee. Jos paikalla on 40–50 osallistujaa, olemme tosi tyytyväisiä, Ojala sanoo.

Vahvasta kävelyseurasta Urjalan Urheilijoista lienee mukana hyvä osanotto, sen verran innokkaasti väkeä on käynyt viime viikolla alkaneissa treeneissä. Kisoihin saataneen toistakymmentä seuran edustajaa kärkinimenään MM- ja olympiakävijä Aleksi Ojala.

Hyvässä kunnossa oleva Ojala pistelee itselleen selkeän alimatkan 5 000 metriä.

– Normioloissa näin lyhyt matka ei ehkä olisi pitkän matkan kävelijälle paras kisamuoto, mutta nyt kun ei ole arvokisakausi, niin on valmentaja Veli-Matti Rannankin mielestä sopiva aika hakea vauhtia alimatkoilta.

Somerolla päivää aiemmin

Somerolla kisataan jo päivää Urjalaa aiemmin, kun urheilukentällä heitetään lauantaina 6. kesäkuuta kansallinen moukarikilpailu, johon on tulossa maan parhaimmisto.

Somerolla piti kilpailla jo muutamaa viikkoa aiemmin. Liiton kilpailukalenteristakin löytyi vähän aikaa International Hammer Throw Competition -kilpailu, joka piti käydä useassa maassa 17. toukokuuta virolaisen Jüri Tammin 40 vuotta sitten heittämän ME:n kunniaksi.

Kilpailukalenteri tyhjentyi Someron kisasta ja muutama muustakin viime viikon lopussa aluehallintoviraston linjauksen takia. Virasto ilmoitti perjantaina, että urheilukentällä saa 14.–31. toukokuuta harjoitella samanaikaisesti yhteensä 30 henkilöä enintään 10 hengen ryhmissä. Samalla virasto kuitenkin totesi, ettei urheilukentällä saa vielä toukokuun aikana järjestää kilpailuja tai otteluja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

3.6.2020

Fingerpori

comic