Urheilu Tammela

Koikuklaanin rutiinitaso ratkaisi Hakkapeliitta beachin voiton

Yleisö ja pelaajat viihtyivät Tammelassa pelatussa Hakkapeliitta Beachissa.
Voittajajoukkue Koikuklaani Sakari Peltosen johdolla (lyömässä) oli liian vahva finaalivastustaja AC Aurinkopallolle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Voittajajoukkue Koikuklaani Sakari Peltosen johdolla (lyömässä) oli liian vahva finaalivastustaja AC Aurinkopallolle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pelikokemus Koijärven Kunnon joukkueessa oli kova sana Tammelassa järjestetyssä Hakkapeliitta Beachissa. Kunnossa pelanneesta nelikosta Sakari Peltonen, Eero Peltonen, Samuli Karlsson ja Aku Hirvonen koostunut Koikuklaani oli kilpasarjan vahvin lyötyään finaalissa AC Aurinkopallo (Joonas Hintsanen, Ville Vehmas, Jussi Vesala ja Rauli Juutila) erin 2-0.

– Ei voittoon mitään erityistä syytä ollut. Lentopallotausta ja hyvä rutiinitaso, tuumi voittajajoukkueessa pelannut Sakari Peltonen taiston tauottua.

Peltonen on osallistunut kerran aiemminkin samaan turnaukseen – silloinkin tuloksena oli voitto. Se ei ole järin suuri ihme, sillä KoiKun kasvatti kiertää parinsa kanssa beach volleyn SM-touria.

– Viime vuonna jäimme kahdeksan joukkueen finaalipaikasta niukasti ja olimme yhdeksänsiä. Tänä vuonna olemme ennen viimeistä osakilpailua myös yhdeksänsiä, Peltonen kertoo.

Harrastesarjan voittajajoukkue oli KoHu 85, jossa pelasivat Petri Takala, Jari Vehmas, Jari Lindberg ja Jari Stepanoff.

Tammelan turnaus eroaa normaalisti beach volleysta, jossa joukkueessa on kaksi pelaajaa. Hakkapeliitta beachissa joukkueessa sai olla neljä pelaajaa, joista kentällä yhtä aikaa kolme. Etenkin lauantain hellekelissä tästä oli iso apu.

– Yllättävän hyvin siellä jaksoi. Kolme pelaajaa ja viereinen uimapaikka auttoivat, mutta kyllä siellä hiki tuli, Sakari Peltonen myönsi.

Turnauksen järjestelyt saivat kokeneelta pelimieheltä kiitosta. Myös meininki sekä kentällä että sen laidalla miellyttivät Peltosta.

Iivari Ingves tapahtuman järjestäneistä Tammelan Ryskeen lentopalloilijoista kertoo, että kilpasarjaan osallistui kuusi ja harrastesarjaan yhdeksän joukkuetta.

– Taso oli hyvä. Oikeastaan molemmissa sarjoissa pelit olivat tasaisempia kuin aiemmin. Päivä oli kokonaisuutena hyvä, mutta vähän se venyi, kun helteen takia pidettiin suunniteltua pidempiä taukoja. Katsojia oli jopa enemmän kuin odotettiin, Ingves kiitteli.

– Pieniä kramppeja kuumuus aiheutti, mutta meillä oli tarjolla merisuolaa, mikä helpotti. Jos olisi ollut yhtään kuumempi, hiekka olisi ollut niin kuumaa että siellä olisi tarvinnut sukat, hän jatkoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic