Urheilu Forssa

Kokemus oli taas valttia: Alun kantti kesti voittaa keskiviikkoillan trillerissä

Nuori ja vauhdikas HBA-Märsky kiusasi forssalaisia loppuun saakka.
Laituri Delaney Bruce oli keskiviikkona Alun ykköstykki Feeniksissä. Kuva: Tapio Tuomela
Laituri Delaney Bruce oli keskiviikkona Alun ykköstykki Feeniksissä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Alku jatkaa vahvaa menoaan naisten Korisliigassa. Alku otti sarjakauden seitsemännessä pelissä kuudennen voittonsa, kun se jännittävien vaiheiden jälkeen kukisti HBA-Märskyn 87–84 (43–38) keskiviikkona Feeniksissä. Vain Kouvottaret on onnistunut lyömään forssalaisjoukkueen.

Alku käänsi illan trillerin voitokseen vasta ottelun viimeisellä peliminuutilla. Kokenut Taru Tuukkanen punnersi Alun korin alta yksi vastaan yksi -tilanteessa ensin pisteen johtoon ja lisäsi seuraavassa hyökkäyksessä kotijoukkueen johdon kolmeen pisteeseen upotettuaan molemmat saamansa vapaaheitot.

HBA-Märskyllä oli vielä reilut kymmenen sekuntia aikaa viedä ottelu jatkoajalle onnistuneella kolmen pisteen heitolla, mutta Alun puolustus piti tiukassa tilanteessa.

– Loppuhetkien toteutus oli meillä parempi, Alun valmentaja Risto-Matti Rousku tiivisti.

Aluksi näytti, ettei voitosta tule kummoista kamppailua, sillä Alku vei ensimmäiset viisi minuuttia pistein 11–2. Maan nuorista koripallolupauksista koottu helsinkiläisjoukkue tuli kuitenkin vauhdilla johtoon 12–14, ja Alku huomasi, ettei illasta tule helppoa.

Vauhdikas ottelu tarjosi komeaa ja oivaltavaa hyökkäystä, mutta ei niin hyvää puolustuspeliä. Alku puhkoi Märskyn puolustuksen hyvillä syötöillä, Märsky Alun puolustuksen taas pelottomilla ajoillaan korille, josta se nosteli valtaosan pisteistään.

– Meillä oli vaikeuksia yksi vastaan yksi -puolustuksessa ja palloscreeni-puolustuksessa, Rousku myönsi.

Alku oli muutaman kerran karata, mutta Märsky tuli aina vaan iholle ihan loppuun asti. Joukkuetta piti ajojen lisäksi pelissä kolmoset, joita se upotti onnistuneesti kymmenen.

– Kaikki kunnia vastustajalle, he nousivat pari kertaa kymmenen pisteen takaa.

Delaney Bruce upotti Alulle 26 pistettä ja otti 8 levypalloa. Taru Tuukkanen nosteli 18 pinnaa, vei 14 levypalloa ja tarjoili 9 koriin johtanutta syöttöä. Anni Mäkitalo teki 18 pistettä ja Ella Salminen 14.

Vieraista pisteitä pussitti odotetusti eniten 194-senttinen Awak Kuier. Hän heitti 18 pistettä ja otti 9 levyriä.

 

Alku saa lähipäivät keskittyä harjoitteluun, sillä joukkueen seuraava ottelu on vasta ensi viikon lauantaina vieraissa Espoo Basket Teamia vastaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic