Urheilu Forssa

Kokemusta, kokoa ja taitoa: Alku on vaikea voitettava naisten Korisliigassa

Forssalaisjoukkue hakee SM-mitalia vauhdikkaalla ja fyysisellä pelillä. Alulla riittää nyt kokemusta, kokoa ja taitoa.
Sentteri Taru Tuukkanen tuo Alkuun kokemusta ja taitoa. Vastaparina harjoituksissa forssalaisten uusi amerikkalaisvahvistus Delaney Bruce. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Alku lähtee naisten Korisliigakauteen yhtenä sarjan ennakkosuosikeista. Muun muassa Taru Tuukkasella, Henna Salomaalla, Anni Mäkitalolla ja Laura Saarisella vahvistunut Alku ei aio tyytyä vähempään kuin mitaliin tämän kauden päätteeksi.

– Meillä on nyt niin kokeneita ja menestyksennälkäisiä pelaajia, että lähdemme pelaamaan mitaleista, sanoo Alun valmentajana jatkava Risto-Matti Rousku.

Alku sai tällä kertaa joukkueen ajoissa kokoon, ja takana on hyvä treenikesä. Rousku on tyytyväinen joukkueen iskukykyyn lauantaina alkavan kauden alla.

– Näyttää ihan hyvältä. Meille tuli monta uutta pelaajaa, mutta joukkue tuntuu hitsautuneen hyvin yhteen. Voimme lähteä kauteen luottavaisin mielin, Rousku toteaa.

Aivan parasta kokoonpanoaan Alku ei saa Vimpeli-avaukseen, sillä jalkavaivainen laituri Henna Salomaa on poissa pitkälle syksyyn. Sen sijaan sentteri Laura Saarinen saattaa olla kentällä jo ensi viikolla Pontevaa vastaan.

 

Alku aikoo pelata alkavalla kaudella vauhdikasta ja fyysistä koripalloa. Joukkueessa on nyt paljon kokeneita ja taitavia pelaajia, jotka eivät ihan pienestä hätkähdä.

Alku pystyy nyt myös pistämään kentälle erilaisia viisikoita, tarvittaessa pienen ja vikkelän tai sitten vaikka todella ison.

– Meillä on sen verran leveä rosteri, että pyrimme pitämään peleissä hyvää tempoa. Haluamme olla puolustuksessa aggressiivisia, ottaa riistoja ja päästä nopeisiin hyökkäyksiin.

– Hyökkäyksessä haluamme palloa isoille pelaajillemme, jotka ovat myös hyviä syöttäjiä. Sekä pelaajien että pallon pitäisi liikkua, Rousku valottaa pelitapaa.

Alun lisäksi sarjan suosikkeja ovat viime kevään mestari PeKa sekä pitkäjänteistä työtä tekevä Kouvottaret. Rousku uskoo myös Catziin, vaikka joukkueen materiaali onkin kapea.

– Mika Haakana on hyvä valmentaja. Hän saa joukkueestaan kaiken irti.

 

Alun kapteenina jatkava laituri Hanna Vapamaa uskoo vahvistuneen joukkueen menevän tällä kaudella kiekkotermein päätyyn asti.

– Kiva nähdä, miten kausi lähtee uudistuneella joukkueella liikkeelle. Fiilikset ovat odottavaiset ja innostuneet. Peli kerrallaan etenemme, mutta kyllä sitä kirkkainta mitalia nyt haetaan, Vapamaa sanoo.

Alku sai täksi kaudeksi rutkasti lisää taitoa ja kokemusta. Uudet nimekkäät pelaajat ovat Vapamaan mukaan sopeutuneet hyvin joukkueeseen ja sen kuvioihin.

– Olemme kaikki samalla aaltopituudella, Vapamaa kertoo.

Vapamaa toivoo joukkueelta tasaista, kevättä kohti huipentuvaa kautta.

– Itseltäni toivon tasaista suorittamista ja sitä, että pystyn auttamaan joukkuetta voittoihin. Kapteenina pyrin pitämään tarvittaessa joukkuetta kasassa. FL

Alku jahtaa mitalia nimekkäällä joukkueella

Takapelaajat: Anni Mäkitalo, pituus 175 senttiä, Donau-Ries Saksa (viime kauden seura mainittu ellei ole Alku), Janette Hanni, 171, Meral Bedretdin, 174, joukkueen varakapteeni, Julia Heinonen, 171, Anni Ajanko, 166.

Laiturit: Delaney Bruce, 184, Eastern Washington USA, Petra Noponen, 174, Catz, Hanna Vapamaa, 181, joukkueen kapteeni, Jenna Toivonen, 175, Henna Salomaa, 176, HyPo, Jovana Stojanovski, 175.

Sentterit: Taru Tuukkanen, 191, HyPo, Ella Salminen, 185, Laura Saarinen, 186, ToPo.

Valmennus: Risto-Matti Rousku (päävalmentaja), Aleksi Suominen ja Teet Toome.

 

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic