Urheilu Forssa

Kolmas erä toden sanoi: Ilves nousi takaa Sportin ohi

Sport ja Ilves ottivat kaksi erää rennosti Forssan uudessa joustokaukalossa.
Ilves vei lopulta Sportia pidemmän korren liigajoukkueiden harjoituspelissä Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela
Ilves vei lopulta Sportia pidemmän korren liigajoukkueiden harjoituspelissä Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela

Palloseuraakin aikanaan valmentaneen Risto Dufvan luotsaama Vaasan Sport pisti koronan keskeyttämän viime kauden kärkijoukkueisiin kuuluneen Tampereen Ilveksen ahtaalle torstaina Forssassa. Kolmannessa erässä henkiin heränneessä harjoitusottelussa Sport oli jo lähellä voittoa, mutta Ilves nousi ensin tasoihin ja kuittasi lopulta voiton jatkoajalla Joonas Ikosen sutimalla 1–2-maalilla.

– Täytyy pyytää anteeksi yleisöltä, tämä ei ollut oikein Forssaan sopivaa kiekkoa. Peli oli kahden erän jälkeen 0–0 ja jatkoajan jälkeenkin 1–2, totesi Dufva pilke silmäkulmassa viitaten FPS:n ainakin takavuosina maaleja molempiin päihin tuoneeseen pelitapaan..

Uuden joustokaukalon laidat eivät joutuneet koville ottelun ensimmäisessä erässä, sen verran leppoisaa oli meno.

Sport loi erän alkupuolella enemmän tilanteita kuin Ilves, mutta varsinaiset tekopaikat olivat kortilla. Erän edetessä Ilves sai otetta. Paras paikka oli Eemeli Mäellä, mutta hänen hyvä vetonsa kimposi Sportin maalivahdin Niko Hovisen torjunnasta ylärimaan ja sitä kautta väljemmille vesille.

Loppua kohden parempaa

Toiseen erään joukkueet lisäsivät potkun verran vauhtia, mutta vieläkään jäällä ei hurjasteltu.

Sport sai tilaisuuden mennä johtoon, kun Ilveksen Tuomas Salmela otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Joukkue pyöritteli kelvollisesti ylivoimaa, mutta vaaralliset laukaukset jäivät puuttumaan.

Ilves otti jälleen otteen haltuunsa erän edetessä. Paras tekopaikka aukeni erän puolivälissä, kun Arttu Ruotsalainen polki oikealta läpi, mutta Sportin maalivahti Niko Hovinen veti tilanteessa pidemmän korren.

Sportillakin oli muutama puolittainen tekopaikka ilman tulosta.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella lähes kolmannen erän puoliväliin. Sport nousi terävästi oikealta ja Valtteri Viljanen tarjosi kiekon vierelle Juho Liuksialalle. Tämä polki vielä lisää vauhtia ja laukoi tarkasti kiekon etukulmasta ohi Ilves-vahti Ville Kolppasen.

Sportin maali herätti Ilveksen ja kentällä alettiin nähdä viimein liigatason menoa. Tamperelaisjoukkue vei ottelun jatkoajalle, kun Panu Mieho kiersi maalin kulmalle ja nosti etukulmasta lukemat 1–1:een

Jatkoerässä Sport yritti rohkeammin, kun taas Ilves pakitteli ja odotti tilaisuutta vastahyökkäykseen. Se tuli Sport-hyökkäykseen jälkeen, kun joukkue nousi terävästi ja Ikonen iski pelin päätökseen.

– Kaikki tulokset kelpaavat tässä vaiheessa kautta. Ihan hyvä peli, Dufva tuumi tappiota harmittelematta.

Antoisa leiri

Sport veti Forssassa kovan nelipäiväiset jääleirin. Dufva oli tyytyväinen Forssan antiin.

– Kaikki sujui erinomaisesti. Homma meni eteenpäin ja saimme tässä pelissä kokeiltua harjoittelemiamme juttuja. FL

Lue myös: Tärkeimmät viikot menossa – Liigan valmistautuva Vaasan Sport virkkaa peliä kokoon Forssassa

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic