Urheilu Forssa

Kolme pistettä voitosta oli illan parasta antia

FoSu kukisti heppoisen Ruoskan puolivaloilla.
Kalle Laukkanen avitti FoSun karkuun Ruoskalta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kalle Laukkanen avitti FoSun karkuun Ruoskalta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suupparit jatkaa vankkaa menoaan 2. divisioonan länsirannikon lohkon kärjessä. FoSu ei ollut perjantaina kotisalissaan terävimmillään, mutta pätki silti paimiolaisen Ruoskan osumin 9–5 (3–0, 1–2, 5–3).

FoSu nousi sarjan kärjessä 33 pisteeseen ja jätti lohkon toisena olevan SBS Wirmon jo viiden pisteen päähän. Ruoska jatkaa 21 pisteellä lohkon alemmassa keskikastissa.

– Luulisi kolme pistettä olevan tiukemmassa tällaisella peliesityksellä, mutta ei meillä tässä mitään hätää ollut, tuumasi FoSu-luotsi Ville Into joukkueensa iltapuhteesta.

Avauserä oli kotijoukkueen hallintaa. Joukkue piti palloa ja rakenteli rauhassa.

FoSun maalihanat avasi etukulmasta reikäpallon Ruoskan maaliin laukonut Kalle Laukkanen. 2–0-lukemat tälläsi ylivoimalla puolustaja Tommi Mäkinen ja 3–0-osuman pakki Saku Kartano.  

FoSu pääsi avauserässä helpolla ja otti toisessa liian iisisti. Liike laiskistui ja syöttöihin tuli huolimattomuutta, jonka Ruoska hyödynsi.

Laukkanen vei illan toisellaan Suupparit neljän maalin johtoon, mutta kaksi seuraavaa maalia teki vierasjoukkue. Vapaaksi jätetty Kalle Perkonoja iski ensin maalin edestä ja 4–2-kavennuksen ujutti nopean hyökkäyksen päätteeksi Miikka Tuomola. Ville Into otti tuon jälkeen aikalisän saadakseen ryhtiä omiensa peliin. 

Kolmanteen erään FoSu tuli paremmalla asenteella, vaikkei kaasu ollut pohjassa vieläkään. Viljo Hautala pohjusti kahdella oivalluksellaan FoSun erän alussa 6–2-johtoon ja Saku Kartano laukoi Suupparit viiden maalin johtoon.

Ruoska tuli kahdella nopealla vastaiskuosumalla kolmen maalin päähän, mutta hukkasi etsikkoaikansa jäähyilyyn. Kovaa läpi ottelun pelanneen Ruoskan Joona Valmunen väänsi laidalla itselleen kaksiminuuttisen, mistä joukkueen vieressä seisonut valmentaja Janne Hyrsky antoi toisen erotuomarin kuulla kunniansa. Hyrsky lensi kommenteistaan koppiin epäurheilijamaisesta käytöksestä ja FoSu sai pelata ylivoimaa pelin loppuun, osin viidellä kolmea vastaan.

FoSu pyöritteli vielä kaksi maalia, Ruoskakin pääsi iskemään kerran nopealla vastahyökkäyksellä.

Into ei ollut selvänumeroisesta voitosta huolimatta tyytyväinen.

– Kolme pistettä olemme rikkaampia, mutta ei tähän voi olla tyytyväinen. Tekeminen ei ollut sillä tasolla millä minä ja joukkue odotamme sen olevan. Välillä oli hyviä pätkiä, mutta sitten tuli jaksoja, jotka olivat alle arvostelun.

Saku Kartano takoi FoSulle tehot 4+1, Kalle Laukkanen kokosi 2+1-lukemat.

FoSun pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina Wolvesia vastaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic