Urheilu Forssa/Tammela

Kolmekymppiä luonnonjäällä: Kalevan kierros pääsee vauhtiin luistelulla

Ryske toivoo kokoon kolmea joukkuetta.
Ari Ilola (etualalla) ja Jouko Peipinen ovat harjoitelleet luistelua Mäkilammin jäällä. Kaksikko toivoo lähiviikoille kylmempiä kelejä, että jäällä pystyy luistelemaan jatkossakin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ari Ilola (etualalla) ja Jouko Peipinen ovat harjoitelleet luistelua Mäkilammin jäällä. Kaksikko toivoo lähiviikoille kylmempiä kelejä, että jäällä pystyy luistelemaan jatkossakin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vuoden 2020 Kalevan kierros starttaa Kuopiossa luonnonjäällä kisattavalla 30 kilometrin luistelulla.

Lähestyvästä luisteluosuudesta ja laajemminkin Kalevan kierroksesta saa tietoa ensi keskiviikkona järjestettävässä infotilaisuudessa, jonka Tammelan Ryske pitää Tammelan kunnantalolla. Tilaisuus alkaa valtuustosalissa kello 18.

– Kierroksen luisteluosuus järjestetään pitkästä aikaa luonnonjäällä, kun viime vuosina on luistelu tekojäällä. Uskomme, että luistelu luonnonjäällä saattaa kiinnostaa useita, onhan retkiluistelu suosittu harrastus täälläkin, kertovat Kalevan kierrosta ahkerasti ja menestyksekkäästi kiertävät Jouko Peipinen ja Ari Ilola Ryskeestä.

Viimeksi kun kierroksen luistelu oli luonnonjäällä, Forssan seudultakin uskaltautui mukavasti kisaajia mukaan.

– Olemme saaneet Ryskeestä viime vuosina tekojäälle joukkuetta mukaan, nyt tavoittelemme kolmea joukkuetta. Se tarkoittaisi 18:aa kiertäjää, kaksikko kertoo.

Kalevan kierrokseen kuuluu helmikuisen 30 kilometrin luistelun lisäksi 50 kilometrin hiihto, 15 kilometrin suunnistus, 30 kilometrin soutu, 76 kilometrin pyöräily ja 21,1 kilometrin juoksu. Monipuolisuus on kisassa valttia.

Mäkilammin jäällä Forssassa harjoitelleet Ilola ja Peipinen pääsevät näillä näkymin hyvässä vireessä Kuopiossa kisattavaan luisteluun.

– Saa nähdä miten se sujuu. Nyt mennään avojäällä väliaikalähtönä, eikä peesaaminen ole sallittu. Tekojäällä lähdetään yhteislähdöllä ja luistellaan jonossa, Peipinen pohtii.

– Meille on varmasti etua siitä, että luistelu on tänä vuonna luonnonjäällä, koska emme pysty treenaamaan tekojäällä niin paljon kuin niitä lähellä asuvat, Ilola sanoo.

Luistelu on kaveruksille vahva laji ja kovia he ovat muutenkin. Ilola oli viime vuonna Kalevan kierroksen kokonaistuloksissa yhdeksäs ja voitti M50-sarjan. Peipinen oli taas paras M60-sarjassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic