Urheilu Forssa

Komeita kolmosia ja hurjia ajoja: Feeniks Basketin pojille iso voitto

Ura-Basket nurin neljän pisteen ottelussa.
Niilo Tammen rytminvaihdokset olivat myrkkyä Ura-Basketin puolustukselle. Kuva: Tapio Tuomela
Niilo Tammen rytminvaihdokset olivat myrkkyä Ura-Basketin puolustukselle. Kuva: Tapio Tuomela

Feeniks Basket Forssa otti yhden kauden makeimmista voitoistaan alle 19-vuotiaiden poikien valtakunnallisessa 1. divisioonassa, kun se karisti Ura-Basketin kyydistään lukemin 105–83 (43–43). Selkeistä loppunumeroista huolimatta ottelu oli tasaista vääntöä aina viimeiselle jaksolle, jolla kotijoukkue polki karkuun hurjat 42 pistettä pelissä pussittaneen Niilo Tammen johdolla.

Voitto nosti Feeniks Basketin tasaisessa sarjassa viidenneltä sijalta neljänneksi. Joukkueella on 14 pistettä samoin kuin edellä olevalla jyväskyläläisellä JBA Gradialla ja taakse jääneellä Ura-Basketilla.

– Tämä oli iso voitto, neljän pisteen peli. Tärkeä voitto otettiin nuorella joukkueella, meiltä puuttui riveistä Salon Ville. Puolustimme hyvin ja lopussa heittokin upposi, kertoi joukkueen iloinen päävalmentaja Petri Lepänkoski.

Feeniks Basket aloitti lauantaina kotisalissaan pirteästi ja vei ensimmäiset minuutit 8–0. Joukkue puski vahvasti keskeltä läpi korille ja heitti hyvin myös kauempaa.

Kaarinalainen Ura-Basket ei isäntien rynnistyksestä hämmentynyt, vaan alkoi puolustaa tiukemmin keskustaa. Tämä toi kuitenkin joukkueelle virheitä, mikä oli suureksi avuksi Feeniks Basketille pelin jälkipuoliskolla.

Isompi ja rotevampi Ura nousi ensi kertaa johtoon numeroissa 33–35. Tästä jatkettiin tasaisesti lähes kori korilta aina kolmannen jakson lopulle asti, jolloin vierailta lensi jo toinen pelaaja kentältä viidennen virheen vuoksi.

Neljännellä jaksolla Feeniksin pojat menivät menojaan Niilo Tammen johdolla. Tammen lisäksi kaksinumeroisiin korilukemiin forssalaisista ylsivät 16 pistettä upottanut Veikka Lähteenkorva, 14 pistettä heittänyt Jesse Lepänkoski ja 12 pinnaa punnertanut Sauli Näppinen.

Vieraiden ykkönen oli 24 pistettä tehnyt Veeti Ala-aho. Hän olisi koonnut varmasti enemmänkin pisteitä, mutta joutui virhevaikeuksien takia istumaan pitkät tovit penkillä.

– Nuoret miehet pelasivat hienosti. Veikka on syntynyt 03, mutta oli vaan aika mies tuolla kentällä. Ja tietty Niilo oli hyvä, niin kuin kaikki muutkin, Lepänkoski kiitteli.

Neljän joukkueen pudotuspeleihin tähtäävä Feeniks Basket jatkaa pelejä ensi viikonvaihteessa sarjakakkosen Raidersin vieraana Järvenpäässä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic