Urheilu Forssa

Konkareita ja ensikertalaisia Lamminrannassa - 450 lasta tukijoukkoineen nautti yleisurheilusta Hippokisoissa

Perinteisissä Hippokisoissa on imua – Urheilukentän valloitti 450 pientä kilpailijaa tukijoukkoineen.
Hippokisojen konkari Maisa Syrjälä (numero 208) piti reipasta vauhtia tyttöjen 40 metrillä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hippokisojen konkari Maisa Syrjälä (numero 208) piti reipasta vauhtia tyttöjen 40 metrillä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Monen pikkuisen vipeltäjän kesän kohokohta, perinteiset Hippokisat, urheiltiin keskiviikkona Lamminrannan urheilukentällä.

Vaikka ajat muuttuvat ja ikäluokat pienenevät, Hippokisat tuntuu pitävän pintansa. Loppukesän leppoisan ilta-auringon lämmössä urheili noin 450 innokasta lasta. Kun paikalla olivat myös vanhemmat, isovanhempia, kaverit ja muut taustajoukot, urheilukentältä löytyi taas tuttu Hippokisojen vipinä.

– Tämä on jo 42. kerta, kun Hippokisat järjestetään. Hippokisat on monelle lapselle todella tärkeä tapahtuma, tätä odotetaan koko kesä, kertoi markkinointipäällikkö Tarja Heino Lounaismaan Osuuspankista.

 

OP Lounaismaa järjesti kisat tuttuun tyyliin yhteistyössä Forssan Salaman kanssa. Pienimmät osallistujat pinkoivat 40 metriä, vähän isommat juoksivat 60 metriä, osa hyppäsi pituutta, työnsi kuulaa ja kokeili kestävyyttään 600 metrillä.

Sarjoja on viisivuotiaista yksitoistavuotiaisiin, mutta pienemmätkin pääsevät 40 metrille mukaan.

– Nuorin näin kisoihin ilmoitettu taisi olla yksivuotias. Kunhan osaa juosta ja pysyy radalla, niin tänne pääsee mukaan.

Voitto ei ole Hippokisoissa se juttu, vaan osallistuminen ja ainutlaatuisesta tunnelmasta nauttiminen. Ja palkinnonhan saa, vaikkei kärkeen pääsisikään.

– Kolme parasta sarjasta palkitaan mitalilla ja kaikki osallistujat saavat Hippo-jumpparepun, kertoi Heino.

Forssalaisen Mandi Lehtimäen hypyssä oli lentoa keskiviikon Hippokisoissa.

Forssalaiset Lehtimäet ovat käyneet vuosia Hippokisoissa. Tänä vuonna heillä oli mukana ensikertalainenkin, kun perheen pienin, 2-vuotias Sindi pääsi kipittämään 40 metriä.

Mukana urheilemassa olivat myös isosiskot Vendi ja Mandi.

– Isoimmat lapset Amanda ja Miranda eivät voi enää urheilla näissä kisoissa, mutta he ovat täällä toimitsijoina, perheen äiti Susanne Lehtimäki kertoi.

Lehtimäen lapset ovat innokkaita liikkujia.

– Yleisurheilu on meidän tyttöjen päälaji, he tykkäävät juosta ja hypätä. Koko kesä menee erilaisissa kisoissa kiertäessä, Lehtimäki kertoi.

 

Forssalainen Maisa Syrjälä pisteli Lamminrannassa 40 metriä huimaa kyytiä. Vaikka tytöllä on ikää vasta neljä vuotta, hän on isänsä Sami Syrjälän mukaan kokenut tekijä Hippokisoissa.

– Olimme täällä jo viime vuonna ja taidettiin olla sitäkin ennen. Konkareita ollaan, tyttö ainakin, Sami Syrjälä naurahti. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat