Urheilu

Koriksessa kiusallista kohinaa rokotusten ympärillä

Kuva: -

Vaikka koripallosarjat ovat vetäytyneet joulutauolle, niin lajista kuuluu erilaisia uutisia ihan koko ajan.

Osa niistä on myös varsin kiusallisia ja tuntuu jollain tapaa pahalta, että yhden uutisen keskiöstä löytyy Kotin Tuukka. Mies kun ei ole ainakaan toistaiseksi ottanut kumpaakaan rokotetta, on joukkueensa kapteeni ja monen pikkupalloilijan esikuva.

Kotin kunniaksi on kuitenkin todettava, että hän on tullut asian kanssa julkisuuteen ja perustellut kantaansa monessakin eri mediassa. Kramppi ei katso asiakseen ottaa kantaa siihen toimiiko Tuukka oikein vai väärin, mutta totuus lienee se, että suurin osa suomalaisista pitää miehen menettelyä vähemmän tyylikkäänä.

Paikallisesta koripallosta sen verran, että Alun joukkueeseen on odotettavissa uusia pelaajia, joista yksi lienee tulossa ison veden takaa ja toinen jostain toisesta suunnasta, mutta eipä kerrota vielä vaan pidetään porukkaa jännityksessä.

Ja mikäli korisfaneja kiinnostaa erinomaisen erikoinen koripallotaktiikka, niin kysykääpä sitä Harjusen Jaskalta.

Hänellä on nimittäin tietoa vuosikymmenien takaisesta Teatteritalolla pelatusta matsista, jonka kotijoukkue voitti takuumiehinään Harjusen Jorma, Syrjäsen Rapi ja joulukuusi.

Sutjakassa kunnossa

Paikalliseen padeliin on saatu hetkeksi ranskalaisväriä kun vuosikymmeniä Ranskassa viettänyt Vuorisen Kimmo on tullut kylään jouluilemaan.

Takavuosien tennistähti on edelleen sutjakassa kunnossa, pelin eri osa-alueet ovat hallinnassa ja ainakin treenikaverit Salminen, Rahikainen ja Virtanen ovat jääneet selvästi Kimmon jalkoihin. Kiupa on yrittänyt puhumallakin, mutta ilman tulosta.

Mainitut kaverit kuuluvat siihen lukuisaan ikämiesurheilijoitten joukkoon, jotka pelaavat sen kuin uskaltavat odottaen kuitenkin koko ajan jonkun paikan ratkeamista. Ja lähempänähän se jokaisen kohdalla koko ajan onkin.

Ihan vammoitta ei ole veteraanipeleistään sulkapallossa selvinnyt myöskään Nurmen Pete, jolle viikonlopun turnaukset ovat sellaisia, että viikolla ei markettiin ole mitään asiaa ilman ostoskärryjä. Mies tietää tilanteen ja aikookin mennä ensi vuoden puolella valtakunnan parhaaseen tekonivelsairaalaan. Ja ehdottaa sellaista kauppaa, että vaihdetaan kaikki mitä voidaan yhdellä puudutuksella tehdä.

Vielä ravataan

Forssassa ravataan muuten kuluvan vuoden viimeiset ravit ja se tapahtuu perinteisesti uudenvuodenaattona Pilvenmäellä.

Launtaina pelaajille oli tarjolla varsin räyhäkäs jättipotti kun bonusta oli yli puoli miljoonaa ja se saikin vaihdon nousemaan historiallisesti yli miljoonan euron. Moinen määrä oli kuitenkin järjestelmälle liikaa, sillä toto oli pimeänä koko sunnuntaiaamupäivän.

Ihan vain vertauksena sellainen asia, että mikäli Ruotsin T75-pelin lauantaivaihto jäisi alle 10 miljoonan euron, niin todennäköisesti sielläkin kaatuisi järjestelmä ja pahimmassa tapauksessa myös hallitus.

Hyvää joulua ihan kaikille ja katsellaanpa viikon kuluttua josko ansioituneille urheiluihmisille löydettäisiin jonkinlaisia virtuaalisia ansiomerkkejä.

Uusimmat

Fingerpori

comic