Urheilu Forssa

Korona kuristaa seuroja, mutta toivoa on: "Kyllä tästäkin tilanteesta selvitään"

Kauden loppuminen vie tuloja palloiluseuroilta.
Alulla oli koossa kokenut joukkue, jolta saattoi odottaa vahvoja otteita pudotuspeleissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alulla oli koossa kokenut joukkue, jolta saattoi odottaa vahvoja otteita pudotuspeleissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronavirus käy forssalaisten seurojen kukkarolle. Yksi isoista kärsijöistä on naisten Korisliigan kärkisijoja hamunnut Forssan Alku.

Alku kokosi täksi kaudeksi kokeneen ja vahvan joukkueen, jota täydennettiin loukkaantumisten takia vielä kahdella amerikkalaispelaajalla. Menoja tuli suunniteltua enemmän, mutta tuloja vähemmän, kun kausi loppui koronan takia kesken ja joukkue jäi ilman tuloja tuovia pudotuspelejä.

– Kyllä tässä saa taas päätä raapia. Hankimme kalkkiviivoilla joukkueeseen vielä Keke Callowayn ja Monique Cokerin. Sopimukset tehtiin ensi kuun loppuun, mutta pelit loppuivat jo ennen kuin runkosarja saatiin valmiiksi, Alun manageri ja koripallojaoston puheenjohtaja Jyrki Tulander sanoo.

Tarkkoja menetyksiä on vaikea arvioida, mutta jos Alku olisi mennyt niin pitkälle kuin Tulander toivoi, niin saamatta jää kymmeniä tuhansia jo pääsylipputuloista.

– Kyllä saa taas miettiä, miten tästä selvitään. Mutta aina ennenkin on selvitty, ja kyllä tästäkin tilanteesta selvitään, Tulander painottaa.

Päätyyn asti

Eniten Tulanderia harmittaa pelaajien puolesta. Alulla oli koossa erinomainen joukkue, joka paransi otteitaan kauden tärkeimpien pelien edellä. Kokeneet pelaajat olisivat olleet parhaimmillaan kovien mitalipelien paineessa.

– Uskon, että olisimme menneet tänä keväänä päätyyn asti.

Koripalloliitolla riittää pohtimista kauden ennenaikaisen päättymisen seurauksista. Tulanderkaan ei osaa ottaa vielä kantaa siihen, pitäisikö esimerkiksi mitalit jakaa runkosarjan sijoitusten perusteella vai jätetäänkö ne kokonaan jakamatta.

Alku oli keskeytyshetkellä sarjassa kolmantena.

– Vaikka sieltä pronssi tulisi, ei se ole sitä, mitä pelaamalla olisimme voittaneet, Tulander tuumii.

Palloseuraakin harmittaa

Kausi jäi kesken myös jääkiekon Suomi-sarjan välieriä pelanneelta Palloseuralta.

– Kyllä tuo lopetuspäätös vaikuttaa meidän talouteen, välierät olisivat jatkuneet ainakin yhdellä kotipelillä. Korona tuo meillekin tappiota, sanoo seuran puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela.

Vuorelan mukaan liitto olisi voinut puhaltaa pelin poikki jo hieman aiemmin.

– Nyt teimme ihan turhan reissun Raaheen, josta tuli vain kuluja. Liiton olisi kannattanut ottaa vaikka muutaman viikon aikalisä hieman aiemmin, mutta vaikea tätä tilannetta oli ennakoida, Vuorela toteaa.

Korona vei tavoitteen

FoSu tähtäsi Divariin, mutta korona lopetti pelit jo ennen runkosarjan päätöstä. Pudotuspelit jäivät pelaamatta ja nousu haaveeksi. Salibandyjoukkueen pelit jatkunevat ensi kaudella Divarin ja 2. divisioonan väliin perustettavassa Suomi-sarjassa.

– Edustuksen budjetti on laadittu niin, ettei kauden ennenaikainen lopetus aiheuta suurta harmia. Enemmän tässä harmittaa junnupuolen takia. Hallista on meille reilun 10 000 euron kustannukset kuussa ja olimme suunnitelleet, että tapahtumia riittäisi hallissa huhtikuun lopulle asti. Nyt meiltä jää koronaviruksen takia paljon halliaikaa myymättä, toteaa Forssan Suuparien puheenjohtaja Jukka Rantanen. FL

Lue myös: Alun ja FoKoPon kausi paketissa: Koripalloliitolta odotettu ratkaisu kauden päättymisestä

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic