Urheilu Forssa

Koronasta huolimatta hieno kiekkokausi: FPS:n pelit eivät olisi paljon paremmin voineet mennä

Työtä pelkäämätön FPS ylitti taas odotukset.
Forssan Palloseura pelasi odotuksia paremman kauden. Joukkue kamppaili Suomi-sarjan välierissä, kun kausi katkaistiin koronaviruksen takia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Palloseura pelasi odotuksia paremman kauden. Joukkue kamppaili Suomi-sarjan välierissä, kun kausi katkaistiin koronaviruksen takia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseura pelasi vahvan kauden, vaikka koronavirus katkaisi pelit ennen aikojaan. FPS sijoittui Suomi-sarjan runkosarjassa toiseksi ja ehti edetä pudotuspeleissä välieriin, kun Suomen Jääkiekkoliitto päätti viheltää pelin poikki.

Kauden lopullinen tilanne odottaa vielä liiton päätöksiä.

– Nyt kun kautta on saanut muutaman päivän miettiä, niin on pakko todeta, että kyllä me pelasimme helvetin hyvin. Olimme runkosarjassa toisia ja etenimme pudotuspeleissä välieriin. Jos taas mietimme lähtökohtia kauteen, ei meitä noin ylös odotettu. Pelasimme taas odotuksia paremmin, toteaa neljännen kautensa Palloseuraa luotsannut Asko Rantanen.

Hurja alku sarjaan

FPS:n kokoonpano uudistui jälleen melkoisesti. Harjoituspeleissä joukkueella kulki vielä vaihtelevasti, mutta Suomi-sarja lähti jo alussa hyvin liikkeelle.

FPS voitti heti kärkeen yhdeksän ensimmäistä peliään ja käväisi sarjan keulilla, vaikka vastustajilla oli enemmän otteluja pelattuna. Eikä tahti horjunut juuri kauden missään vaiheessa.

Kiekko-Espoo voitti runkosarjan, mutta FPS sijoittui komeasti toiseksi. Joukkue keräsi 30 ottelussa 70 pistettä eli muhkeat 2,3 pistettä per ottelu.

– Olimme tasaisia ilman isoja notkahduksia. Pelasimme hienon runkosarjan, ei se olisi voinut oikein paremmin mennä.

FPS jatkoi pudotuspeleihin ylemmän jatkosarjan kakkossijalta. Puolivälierissä joukkue kukisti Raahe-Kiekon otteluvoitoin 3–1.

Ennen koronan tuomaa keskeytystä FPS ehti pelata kaksi välierää, jotka molemmat joukkue hävisi D-Kiekolle. Rantasella on vankka luotto siihen, että Palloseura olisi vielä noussut sillasta ja edennyt varsinaiseen Mestis-karsintaan.

– Ilman muuta meillä oli vielä mahdollisuuksia jatkoon. Olemme aiemminkin olleet parhaimmillamme silloin kun olemme olleet altavastaajina, joten uskon, että olisimme voineet vielä kääntää sarjan. Sitä emme kuitenkaan saa koskaan tietää.

Joukkue teki paljon töitä

FPS:llä oli tällä kaudella koossa taisteleva ja työtä pelkäämätön joukkue. Joukkue veti kauden aikana noin 120 jääharjoitusta ja oheisharjoitukset päälle. Kun tähän lisätään kauden 60 peliä ja kesätreenit, ei joukkue todellakaan säästellyt hikeä.

– Työn tekemisen kautta ovat kaikki joukkueeni edenneet. Olemme uskoneet pelitapaamme ja omaan tekemiseen.

FPS pelasi tälläkin kaudella vauhdikasta ja värikästä kiekkoa. Homma pysyi silti loppuun saakka hanskassa.

– Joukkueessa oli paljon persoonia. Ei ehkä kaikista helpoin joukkue vetää, mutta mielenkiintoinen, Rantanen sanoo.

Jatko vielä auki

Kausi jäi koronan takia kesken, joten moni asia on vielä auki. Liitolla on paljon selvitettävää ennen kuin kausi saadaan kaikin osin valmiiksi ja asetelmat ensi syksyyn selviksi.

Päätöksen kauden lopettamisesta liitto olisi voinut Rantasen mukaan tehdä hieman aiemmin.

– Kyllähän siinä oli jo kaikki merkit ilmassa siitä, että kausi joudutaan jättämään kesken. Viimeinen peli Jyväskylässä latistui jo ennen kuin alkoi, sillä kaikki aavistivat, ettei homma jatku. Se peli olisi voinut jäädä pelaamatta, tuollaiset reissut eivät ole halpoja tämän sarjan joukkueille.

Päätöstä kauden lopettamista Rantanen pitää sinänsä ainoa mahdollisena. Nyt toimitaan tilanteen mukaan ja yritetään minimoida ongelmat.

– Olen todella huolissani paikallisten ja muidenkin urheiluseurojen tilanteesta. Monilla jäi paljon pääsylipputuloja saamatta, eikä monien seurojen tilanne ollut tätä ennenkään mitenkään helppo.

Omaa jatkoaan Rantanen ei ole vielä ratkaissut. Sopimus FPS:n kanssa päättyi tähän kauteen.

– Minulla on pitkään ollut tavoitteena tehdä valmentamisesta ammattini. Mutta katsotaan nyt, miten tästä jatketaan, Rantanen toteaa. FL

Lue myös tämä: FPS:n kausi ohi ja myös FoSun pelit ehkä loppu – Alunkin jatko epäselvä

Palloseura väkevänä runkosarjassa

FPS keräsi Suomi-sarjan runkosarjassa 70 pistettä, jolla se sijoittui toiseksi Kiekko-Espoon jälkeen. Joukkue pelasi 30 ottelua, joista se voitti 24 ja hävisi 6.

Ylemmässä loppusarjassa FPS oli 78 pisteellä toinen. Kiekko-Espoo piti ykköspaikkansa.

Suomi-sarjan puolivälierissä FPS voitti Raahe-Kiekon otteluvoitoin 3–1 (3–0, 4–2, 3–4 je., 4–3 je.).

Suomi-sarjan välierät jäivät FPS:ltä kesken. Jyväskyläläinen D-Kiekko johti ottelusarjaa voitoin 2–0. Kausi päätettiin 12. maaliskuuta koronavirusepidemian takia.

Uusimmat

Fingerpori

comic