Urheilu Forssa

Koronavirus kiusaa Forssan Suvi-iltaakin – Suurtapahtuma saattaa siirtyä elokuulle

Jos Forssan suurtapahtumaa ei voida koronaviruksen johdosta järjestää kesäkuussa, varapäivä on 8. elokuuta.
Forssan suvi-illassa pyöräiltiin ja juostiin viime vuonna perinteisenä ajankohtana viikkoa ennen juhannusta. Tänä vuonna tapahtuma saatetaan järjestää elokuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan suvi-illassa pyöräiltiin ja juostiin viime vuonna perinteisenä ajankohtana viikkoa ennen juhannusta. Tänä vuonna tapahtuma saatetaan järjestää elokuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suvi-iltakaan ei välty koronaviruksen seurauksilta. Tapahtuma pyritään ensisijaisesti järjestämään alun perin suunniteltuna päivänä 13. kesäkuuta, mutta järjestäjät ovat jo löytäneet tapahtumalle varapäivän, mikäli kesäkuussa tapahtumien järjestäminen ei viranomaismääräyksellä onnistu.

– Forssan jäähallissa on tuolloin jo jää, mutta saimme kisakeskukseksi läheisen Forssan ammatti-instituutin tilat, mikäli tapahtuma päädytään järjestämään elokuussa, Suvi-illan järjestelytoimikuntaan kuuluva Harri Merta kertoo.

FAI:n tiloista löytyy muun muassa iso liikuntasali, auditorio ja ruokala. Harjoitushalli ja jäähallin pukuhuoneet ovat lisäksi Suvi-illan osallistujien käytössä. Merta kertoo, että FAI:n tilat ovat toimineet kisakeskuksena vuoden 1991 SM-viesteissä.

– Jos Suvi-ilta järjestetään elokuussa, kaiken pitäisi toimia ainakin yhtä hyvin kuin kesäkuussa. Parkkipaikkoja löytyy hyvin FAI:n ympäristöstä ja käytössämme on myös jäähallin parkkipaikka. Siellä ei järjestetä kyseisenä viikonloppuna turnauksia, Merta kertoo.

Riitelyyn ei tarvetta

Miten Forssan Salama ry suhtautuu tilanteeseen, jossa tapahtumaan jo ilmoittautunut ja osallistumismaksun maksanut liikkuja haluaa syystä tai toisesta perua osallistumisensa tämän vuoden Suvi-iltaan?

– Ensimmäinen ajatuksemme on, että tällaisella henkilöllä on vapaa osallistuminen siihen lajiin vuonna 2021, johon hän on tänä vuonna ilmoittautunut. Jos joku ehdottomasti vaatii rahojaan takaisin, emme ala riidellä, vaan palautamme osallistumismaksun, Merta vastaa.

Merta on omalla tavallaan tyytyväinen siihen, että Suvi-ilta on sen verran näppärän kokoinen tapahtuma, että sen siirtäminen toiseen ajankohtaan onnistuu melko joutuisasti. Toista on esimerkiksi olympialaisten tai Jukolan viestin osalta. Merta ei usko, että kumpaakaan voisi järjestää tänä vuonna muussa ajankohdassa kuin niiden alkuperäisajankohtina.

Osallistujakatoa ei pelätä

Suvi-iltaan on Merran mukaan ennen koronakohtua ilmoittautunut 100 osallistujaa enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan. Näistä noin 90 on juoksijoita, 10 pyöräilijöitä. Nyt ilmoittautumiset Suvi-iltaan ovat pysähdyksissä siinä kuin muihinkin vastaaviin tapahtumiin. Tällä viikolla Suvi-iltaan on Merran mukaan tullut kaksi ilmoittautumista.

Hänen mukaansa Salamassa ei pelätä, että Suvi-illan siirto elokuulle näkyisi osallistujamäärän romahduksena. Päinvastoin, se saattaisi jopa tuoda Merran mielestä lisää osallistujia.

– Jukolan viesti on tarkoitus järjestää tänä vuonnakin samaan aikaan kuin Suvi-ilta, eli 13. kesäkuuta. Jos Suvi-ilta pidetään 8. elokuuta, joitakin Jukolaan ilmoittautuneita voitaisiin nähdä Suvi-illassa. Tällä hetkellä kyseisenä elokuun viikonloppuna ei ole tiedossa mitään muita isompia liikuntatapahtumia. Koulutkin ovat alkamassa ja perheissä ollaan palaamassa normaaliin arkeen, Merta perustelee.

– Jos Suvi-ilta joudutaan siirtämään elokuulle ja kaikki sujuu hyvin ja palaute on myönteistä, niin ei ole poissuljettua, että tapahtuma järjestettäisiin jatkossakin elokuussa, Merta päättää.

Jos koronaviruksen aiheuttama mylläkkä jatkuu vielä kesällä, eikä Suvi-iltaa voida järjestää edes elokuussa, tapahtuma tullaan Merran mukaan tältä vuodelta perumaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.5.2020

Fingerpori

comic