Urheilu

Roosa Koskelo jatkaa ammattilaisuraansa Saksan Bundesliigassa

Maajoukkueliberon ura on edennyt Forssasta ammattilaiseksi Saksaan.
Kaksi kautta Sloveniassa ja kaksi Saksassa pelanneella maajoukkueliberolla Roosa Koskelolla alkaa viides ammattilaiskausi ulkomailla. Kuva: CEV
Kaksi kautta Sloveniassa ja kaksi Saksassa pelanneella maajoukkueliberolla Roosa Koskelolla alkaa viides ammattilaiskausi ulkomailla. Kuva: CEV

Forssasta kotoisin olevalla naisten lentopallomaajoukkueen liberolla Roosa Koskelolla on aihetta hymyyn.

Hän jatkaa ensi kaudella Saksan Bundesliigan huippuseurassa MTV Stuttgartissa.

Koranaviruksen vaikutukset ulottuvat vääjäämättä myös palloiluseurojen kokoonpanoihin, eikä työpaikan saanti ole itsestäänselvyys vallitsevissa oloissa.

–  Se helpottaa, kun ei tarvitse murehtia, mistä ensi kaudeksi löytäisi seuran. Sopimus on ympärivuotinen, joten palkkaa tulee kesälläkin. Ei ole taloudellista hätää, Koskelo iloitsee.

Koronaviruspandemia vaikuttaa kuitenkin kaikkeen, myös MTV Stuttgartiin.

–  Seuralta jäi satojatuhansia euroja saamatta, kun kausi keskeytyi. Meillä on kuitenkin muutama todella iso kansainvälinen firma sponsorina, joten huolissaan ei tarvitse olla. Seurajohto on ollut positiivisella fiiliksillä, vaikka haasteita tilanne aiheuttaa, Koskelo kertoo.

Hän asettui kauden päättymisen jälkeen asumaan ja harjoittelemaan Saloon.

–  Viime aikoina on tullut jo vähän palloikävää. Olen kuitenkin päässyt treenaamaan hyvin. Ostin uuden polkupyörän, ja sen jälkeen lenkit ovat venähtäneet 30 kilometrin mittaisiksi. Olen käynyt myös muun muassa pelaamassa sulkapalloa, juossut portaita ja pitänyt kuntopiiriä kotona, punttitreeniäkin aloitteleva Koskelo sanoo.

Koskelo aloitti ulkomaanuransa syksyllä 2016 Slovenian Branik Mariborista, jossa libero saavutti kaksi maan mestaruutta. Myös Stuttgartissa Koskelo pääsi juhlimaan mestaruutta heti avauskaudellaan.

Viime syksyn EM-kisoissa Suomen paidassa nähty Koskelo on joukkuemenestyksen lisäksi kohonnut monien silmissä pelipaikkansa eliittiin kansainvälisestikin.

–  Perustasoni on noussut korkeammalle kahden Saksan vuoden aikana. Hyvän ja huonon päivän välinen ero ei ole enää niin suuri kuin nuorempana. Tietynlaisessa paineessa pelaaminen on vienyt minut uudelle tasolle, Koskelo summaa.

Forssasta suurempiin lentopallosaleihin aikoinaan lähtenyt Koskelo pitää Bundesliigan tasoa kovana.

–  Se ympäristö haastaa minua joka päivä. Ja siihen päälle vielä Mestarien liigan pelit.

Nykymaajoukkueessa Koskelo on 28-vuotiaana jo joukkueen vanhin, kun kapteeni Laura Pihlajamäki päätti ripustaa tossunsa naulaan tänä keväänä alle kolmekymppisenä.

–  Sääli, että suomalaisten naislentopalloilijoiden urat tuntuvat loppuvan niin aikaisin. Varsinkin kun suurella osalla parhaat pelivuodet alkavat vasta siinä 25 ikävuoden jälkeen. Siihen kuitenkin varmasti vaikuttaa se, etteivät pelaajat jaksa loputtomiin pelata minikorvauksella ja käydä samaan aikaan töissä tai opiskella, Koskelo pohtii.

Koskelo epäilee, että olisi itsekin jo lopettanut ilman Euroopan kentille pääsyä. Silti hänkin etenee vuosi kerrallaan -periaatteella.

–  Hankala kuitenkin kuvitella, että ura loppuisi jo vuoden päästä.

Takakentän hihaekspertti painottaa olevansa kaikin puolin tyytyväinen oloonsa Stuttgartissa. Silti hän kertoo haaveilevansa pelaamisesta vielä jonain päivänä huipputasokkaassa Italian liigassa.

–  Siellä ei vaan taida olla yhtään ulkomaalaista liberoa tällä hetkellä, Koskelo hymähtää. FL-STT

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic