Urheilu

Kosonen voitti kultaa kiekossakin

Someron Esan lahjakkuus tavoittelee tuplamestaruutta tänään päälajissaan moukarinheitossa.
Silja Kosonen aloitti 16-17-vuotiaiden SM-kisat voittamalla kultaa kiekonheitossa. Tänään hänen pitäisi olla lähellä mestaruutta moukarinheitossa, jossa hän on ikäluokassaan selkeä tilastokärki. Kuva: Juha Aaltonen
Silja Kosonen aloitti 16-17-vuotiaiden SM-kisat voittamalla kultaa kiekonheitossa. Tänään hänen pitäisi olla lähellä mestaruutta moukarinheitossa, jossa hän on ikäluokassaan selkeä tilastokärki. Kuva: Juha Aaltonen

Someron Esan Silja Kosonen nousi viimeisellä heitolla mestariksi, kun 16-17-vuotiaiden SM-kisoissa Kankaanpäässä taisteltiin perjantaina 17-vuotiaiden kiekonheiton mitaleista.

– Mestaruus oli yllätys, sillä Silja ei ole juuri lainkaan harjoitellut kiekonheittoa, sanoi valmentajapalkinnon pokannut Jani Pihkanen.

Pihkanen on ollut varsinaisesti Kososen valmentaja moukarinheitossa kaksi vuotta, se on lahjakkaan urheilijan päälaji. Kosonen on työntänyt myös kuulaa, mutta Kankaanpäässä se ei ole ohjelmassa.

– Olisiko tämä ollut kolmas tai neljäs kiekkokilpailu tänä kesänä. Harjoituksissa en kiekkoa ole heittänyt. Kyllä mestaruus on yllätys, vaikka teknisesti voittoheitto tuntuikin todella hyvältä, Kosonen sanoi.

Moukari on Kososen ohjelmassa heti lauantaina aamupäivällä, finaali alkaa klo 10.05. Kososen kauden paras on 72,35 ja kun tilastokakkonen Aada Koppeli on heittänyt vain 65,62, niin toinen mestaruus on todennäköinen.

Kososen aiempi kiekonheiton ennätys oli 42,08, sen hän heitti viime vuonna SM-kisoissa Espoossa. Silloin Kosonen oli myös kaksoismestari, kuulantyönnössä hän oli 6:s. Koppeli hävisi vuosi sitten vain reilun metrin moukarinheitossa. Kiekonheitossa viime vuoden mestaruus tuli 27 sentin erolla.

Hopeaa Kankaanpäässä otti Jyväskylän Camilla Forsberg avauskierroksen tuloksella 41,64. Hän oli siis mestaruudessa kiinni lähes loppuun saakka ja pettymyksen huomasi ilmeestä.

Kankaanpään jälkeen Kosonen kilpailee ainakin Tukholmassa nuorten Ruotsi-ottelussa. Raision lukiota käyvä Kosonen heittänee siellä vain moukaria.

– Tuskin tulokseni kiekonheitossa edes riittäisi valintaan, Kosonen sanoi.

Ennen perjantaita Kososen kauden paras oli 41,14. Pronssia saanut TP:n Venla Väliharju oli heittänyt 43,90 metriä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020