Urheilu Forssa

Kotietu karkasi: Kolmannen erän herpaantuminen vei voiton FPS:ltä

D-Kiekko haki voiton ensimmäisestä välierästä.
Sentteri Totte Moberg syötti tiistaina FPS:n toisen osuman. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sentteri Totte Moberg syötti tiistaina FPS:n toisen osuman. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kolmannen erän pari herpaantumista kävivät kalliiksi FPS:lle Suomi-sarjan ensimmäisessä välierässä. Peli oli Palloseuralla jo hanskassa, mutta niin vaan D-Kiekko päästettiin vielä tekemään kaksi maalia ja nousemaan tappioasemasta 3–4 (1–1, 1–1, 1–2) -voittoon.

Voitolla D-Kiekko nappasi FPS:ltä ottelusarjan kotiedun ja otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Ottelusarjan voittoon tarvitaan kolme voittoa.

– Meillä ei ollut kärsivällisyyttä pelata sitä peliä mitä olisi pitänyt pelata. Nyt ei oikein kestetty pelata tässä tilanteessa, FPS:n valmentaja Asko Rantanen viittasi kolmannen erän käännekohtiin.

Ensimmäinen erä Forssassa painettiin tasatahtia päästä päähän. Palloseura sai ensimmäiset tekopaikat, mutta ensimmäisen osuman teki D-Kiekko, kun Oskari Asikainen laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi kiekon takakulmaan ohi FPS-vahti Petrus Lintosen.

FPS tuli tasoihin erän puolivälissä. Leevi Kannisto syötti hyvään vauhtiin Miku Ronkaiselle, joka polki maalille ja harhautti vielä D-Kiekon maalivahdin Antti Makkosenkin.

Palloseuralla oli erän lopulla vielä hyvä sauma nousta johtoon, kun Aki Karvonen kaatoi Jukka-Pekka Kurteliuksen rankkarin arvoisesti. Kurtelius tavoitteli yrityksessään takanurkkaa, mutta veto nousi hieman liikaa. 

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. FPS sai hyvän alun, kun joukkue pääsi ylivoimalle Oskari Asikaisen otettua kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. Palloseura käytti tilaisuutensa hyväkseen, sillä Miku Ronkainen laukoi Totte Mobergin syötöstä tilanteen 2–1:een.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin tasalukemissa 2–2. D-Kiekko kehitti FPS-maalille kovan painostuksen, jonka päätteeksi Valtteri Tiainen survoi kiekon forssalaisten maaliin. 

Kolmannessa erässä näytti siltä, että FPS hoitaa homman kotiin. Joukkue meni 3–2-johtoon, kun Jyri Waajakoski nousi ylivoimalla vieraiden maalille ja ujutti kiekon ohi Makkosen.

Pitkään ei johdosta nautittu. D-Kiekko pääsi puoli-ilmaiseksi tasoihin FPS:n alakerran ajatuskatkoksen vuoksi. Maalin takana kiekon pysäyttänyt Petrus Lintonen odotti, että oma puolustus hakisi kiekon, mutta näin ei käynyt ja kiekko pelattiin maalin eteen D-Kiekon Vili Vesalaiselle, jolla oli helppo työ ladata ottelu tasoihin.

FPS taisi jo odottaa jatkoerää, kun D-Kiekko ratkaisi ottelun viimeisellä peliminuutilla. D-Kiekon ensimmäinen laukaus sujahti ohi, mutta vapaaksi jätetty Konsta Jääskeläinen sai pelivälineen ja iski 3–4-voitto-osuman 31 sekuntia ennen peliajan päättymistä.

Ottelusarja jatkuu torstaina Jyväskylässä.

– D-Kiekko nappasi ensimmäisen kiinnityksen, mutta lähdemme hakemaan torstaina voittoa. Sarjaa ei ole vielä hävitty, Asko Rantanen muistutti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic