Urheilu Forssa

Kouvottaret kellisti Alun toistamiseen nyt Forssassa

Alulle kauden ensimmäinen kotitappio.
Taru Tuukkasen kauden piste-ennätys 31 ei riittänyt Alulle voittoon asti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Taru Tuukkasen kauden piste-ennätys 31 ei riittänyt Alulle voittoon asti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alku kärsi naisten Korisliigassa kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun sarjan kärkikaksikkoon kuuluva Kouvottaret vei voiton Kouvolaan lukemin 95-87 (43-40).

Kouvottaret on hävinnyt vain yhden pelin, kaksi viikkoa sitten kärkijoukkue Peli-Karhuille peräti 52 pisteellä. Alulle tappio oli syyskauden neljäs. Lokakuussa Kouvolassa Alku hävisi 13 pisteellä.

Vierailla vahva alku

Kouvottaret aloitti vahvasti ja hurjasteli ensimmäisen neljänneksen yli sadan pisteen loppulukemia enteillen.

Peli tasoittui, kun vieraiden tehokas ugandalaissentteri Claire Lamunu loukkaantui ensi jakson lopulla eikä palannut peliin.

Alku käväisi toisen jakson puolivälissä johdossa, jonka jälkeen tasaisen pelin johto vaihteli kolmannella ja neljännellä jaksolla.

Alku johti viimeisen kerran viitisen minuuttia ennen loppua 76-75.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Alun Delaney Bruce tasoitti numeroiksi 83-83. Tuon jälkeen peli ratkesi, kun Kouvottaret vei seuraavat hyökkäykset 9-0.

Tuukkaselle kauden piste-ennätys

Lamunun loukkaannuttua Alun sentteri Taru Tuukkanen sai korin alla tilaa, jonka hän käytti tehokkaasti kauden ennätyspisteillään 31.

Bruce nakkasi 28 pistettä, mutta muut kotijoukkueen pelaajat jäivät alle kymmenen pisteen. Polvensa loukannut Anni Mäkitalo jäi kahteen pisteeseen ja huilasi pitkään viimeisellä jaksolla.

– Kärkipeleissä monet pienet asiat ratkaisevat ja niin kävi nytkin. Sähläsimme ratkaisevissa paikoissa eikä tavoittelemamme aggressiivinen paine aina toiminut. Puolustus ei ollut sillä tasolla kuin olisi pitänyt olla eikä keskittyminenkään riittänyt loppuun asti, kritisoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Vieraat pisti kaiken likoon

Kouvottarilta löytyi ratkaisevasti yksi tehopelaaja enemmän, kun amerikkalaisista Ameryst Alston heitti 27 ja sarjan marraskuun pelaajaksi valittu Camille Zimmermann 19 pistettä. Yllättäjäksi nousi Lamunun paikan sentterinä korvannut 17-vuotias Henriikka Vähäuski liigan piste-ennätyksellään 15 ja 14 levypallolla.

– Olen ylpeä joukkueesta, joka pisti kaiken likoon viimeistä pisaraa myöten. Tämä oli erittäin hieno suoristus joukkueelta, joka on pelannut loistavan syksyn, kehui Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen.

Alku päättää syyskierroksen keskiviikkona vieraspelillä ToPoa vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic