Urheilu Forssa/Ylöjärvi

Kova työ palkittiin – mestaruus pitkän linjan nostajalle

Janne Hakalalle ensimmäinen SM-kulta varustevoimanostosta, Mikko Tiensuullekin hopeaa.
Alle 120-kiloiset voittanut Janne Hakala tuulettaa onnistunutta penkkinostoa. Penkkikin alkaa taannoisten kyynärpääleikkauksen jälkeen taas kulkea forssalaiselta. Kuva: Vesa Korhonen
Alle 120-kiloiset voittanut Janne Hakala tuulettaa onnistunutta penkkinostoa. Penkkikin alkaa taannoisten kyynärpääleikkauksen jälkeen taas kulkea forssalaiselta. Kuva: Vesa Korhonen

20 vuotta voimanostossa kilpaillut forssalainen Janne Hakala voitti viikonvaihteessa ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Tammelan Ryskeen voimanpesä oli ykkönen M40-sarjan alle 120 kilon painoluokassa Ylöjärvellä käydyissä varustevoimanoston SM-kisoissa.

Hakala teki Ylöjärvellä tasaisen sarjan. 230 kilon jalkakyykky, 195 kilon penkkipunnerrus ja 265 kilon maastanosto toivat kultaan oikeuttavan 690 kilon yhteistuloksen. Sarjassa toiseksi tullut Tampereen Voimanostajien Vesa Väistö hävisi Hakalalle 30 kiloa.

Reilusta voittomarginaalista huolimatta kilpailu oli tiukka loppuun saakka.

– Sarjan uusi kaveri Väistö latasi maastonoston viimeiseen yritykseensä lisää rautaa 30 kiloa. Jos se olisi noussut, kaveri olisi mennyt minua kevyempänä sarjan johtoon ja minun olisi pitänyt viimeisellä saada ylös 270 kiloa. Hyvä yritys se oli, Väistö sai raudat polviin asti, kertasi Hakala SM-kisan ratkaisuhetkiä.

Ainakin EM-kisoihin

Kulta maistui hyvältä forssalaisnostajalle, kirkkaimman mitalin eteen on tehty paljon töitä.

– Tuntuuhan se ensimmäinen Suomen mestaruus hyvältä. Olen kilpaillut 2000-luvun alusta asti, ja SM-kisojakin on kierretty jo 15 vuotta.

– Ehkä tässä voisi olla jonkinlainen esimerkki muillekin. Ei sitä tarvitse heti voittaa mestaruuksia kun alkaa kilpailla. Pitkäjänteisyys kannattaa, se voitto voi tulla myöhemminkin jos vain jaksaa tehdä töitä, Hakala jatkoi.

Suomen mestaruus toi Hakalalle edustuspaikan M40-sarjasta MM- ja EM-kisoihin. Varustevoimanoston MM-kisat pidetään huhti-toukokuussa niinkin kaukana kuin Etelä-Afrikan Sun Cityssä, eikä Hakala ole vielä päättänyt, lähteekö sinne asti kisaamaan. Heinäkuun EM-kisat ovat ohjelmassa, ne kun eivät ole kauempana kuin Pornaisissa.

Tiensuu nosti hopealle

Tammelan Ryskeeseen saatiin Ylöjärveltä toinenkin mitali, kun Mikko Tiensuu nosti hopealle M40-sarjan alle 105-kiloisissa.

Tiensuun 732,5 kilon yhteistulos koostui 240 kilon kyykystä, 252,5 kilon penkistä ja 240 kilon vedosta. Kultaa tasokkaassa sarjassa voitti 760 kilon yhteistuloksella Pornaisten Heavy Teamin Marko Salovaara.

Ryskeen Toni Kuusi ylsi avoimen sarjan alle 74-kiloisissa neljänneksi. Kuusi kokosi sarjaan rautaa 627,5 kiloa. Kyykystä nousi 212,5 kiloa, penkistä 195 kiloa ja maasta 220 kiloa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat