Urheilu Forssa

Kovaa kyytiä Lamminrannassa – Kilpailuennätys meni uusiksi Ratakympillä

Wihlman ja Ansio alle 32 minuutin ajoilla Kalevan kisoihin.
Letkaa vetävä Henri Ansio ja kolmantena tässä vaiheessa etenevä Niklas Wihlman alittivat entisen kilpailuennätyksen 10. Puistojuoksijain Ratakympillä torstaina Forssassa. Toni Validon (nro 237) ja Juuso Hakalan matka jäi kesken. Kuva: Lassi Puhtimäki
Letkaa vetävä Henri Ansio ja kolmantena tässä vaiheessa etenevä Niklas Wihlman alittivat entisen kilpailuennätyksen 10. Puistojuoksijain Ratakympillä torstaina Forssassa. Toni Validon (nro 237) ja Juuso Hakalan matka jäi kesken. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lämmin keli kypsytti juoksijoita Forssan Salaman järjestämällä 10. Ratakympillä, mutta ei kärjessä painaneita Henri Ansiota ja Niklas Wihlmania.

Tasaisen kovaa vauhtia läpi kisan pistellyt kaksikko kesti matkan ja kelin rasituksen ja pystyi alittamaan tavoitteena olleen 32 minuutin rajan. Turun Urheiluliittoa edustanut Wihlman seurasi pitkään paremmin ultra- ja polkujuoksijana tunnettua Ansiota, kunnes kiri lopussa ohi.

Wihlmanin voittoaika oli 31.48,2, Finnish Marathon Runnersia edustavan Ansion 31.54,3. 32 minuuttia alittavat ajat toivat kaksikolle osallistumisoikeuden Lappeenrannan ja myös ensi vuoden Turun Kalevan kisoihin.

Samalla meni uusiksi myös Ratakympin kisaennätys, joka oli Thjis Feuthin 32.15,9 vuodelta 2015.

– Totta ihmeessä lähden Kalevan kisoihin, en minä tänne huvikseen tullut, iloinen Ansio puhalsi heti juoksun jälkeen.

Ansio uskoo, että Lappeenrannassa ajasta voi pudota reippaasti sekunteja pois, koska hänen tuskin tarvitsee vetää siellä letkaa. Wihlmanin ja Ansion ajat oikeuttavat tämän kauden kotimaisessa tilastossa sijoille yhdeksän ja kymmenen.

– Tyytyväinen olen, minulla oli hyvä veturi kisassa. Lopussa oli sen verran voimia, että pystyin puristamaan alle 32 minuutin, totesi tyytyväinen Wihlman, joka kehui Forssan kisaa, oloja ja ajankohtaa.

Naisissa Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio lähti liikkeelle reipasta vauhtia. Jatkossa vauhti tasaisesti tipahti ja Vainio jätti kisan kesken 6,5 kilometrin kohdalla. Hän ei pistänyt keskeytystä kelin piikkiin.

– Jalat olivat tänään ihan tyhjät, juoksusta ei tullut mitään. Keli ei ollut liian kuuma, en tiedä mistä tämä olo johtui, Vainio sanoi.

Naisten Ratakympin voittoon paineli Lovisa Torin Johanna Lindholm ajalla 37.38,0. Tulos yltää kauden tilastossa seitsemänneksi.

Ratakymppi kokosi runsaan ja tasokkaan joukon juoksijoita Forssan urheilukentälle. Tapahtuman puuhamies Teppo Määttänen lupailikin tapahtumalle jatkoa ensi vuonna.

Ennen kilpasarjaa Lamminrannassa kipaistiin kuntoilijoiden Ratakymppi.

Kovinta vauhtia kisassa piti espoolainen Tero Paasu, joka kellotti ajan 42.44,0.

– Tyytyväinen täytyy olla. Olen joskus juossut alle 40 minuutin, mutta sen jälkeen on virrannut paljon vettä ja lapsiakin kasvatettu, Paasu kertoi.

Toiseksi juoksussa tuli Forssan Salamaa edustava Pasi Kaunisto ajalla 42.55,2 ja kolmas oli loimaalainen Mikko Yli-Jaukkari ajalla 44.27,5.

Kaunisto oli kärjessä alkumatkan, mutta Paasu meni ohi noin 7 000 metrin kohdalla. Kakkossijakin maistui ypäjäläiselle.

– Olen tehnyt lomalla remonttia, enkä ole ehtinyt paljon harjoitella. Siihen ja lämpimään kelin nähden meni ihan hyvin, Kaunisto kertoi.

Naisten kuntokympin ykkönen oli Pudasjärven Urheilijoiden Minna Laurila-Harju ajalla 46.06,03. 47.41,0 juossut Maija Kemppainen piti paikallisista parasta vauhtia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic