Urheilu Forssa

Koville otti, mutta Alulle kolmas voitto ja sarjan kärkipaikka

Vauhdikas ToPo piti kokeneempaa forssalaisjoukkuetta loppuun asti ahtaalla.
Delaney Bruce oli taas nainen paikallaan ja pussitti kotijoukkueelle 23 pistettä. Kuva: Tapio Tuomela
Delaney Bruce oli taas nainen paikallaan ja pussitti kotijoukkueelle 23 pistettä. Kuva: Tapio Tuomela

Toivotun vahvasti kauden aloittanut Forssan Alku jatkaa tappioitta naisten Korisliigassa. Alku otti kolmannessa sarjapelissään kolmannen voittonsa, kun se kukisti jännittävässä kärkikamppailussa ToPon pistein 87–80 (36–33) perjantaina kotisalissaan Feeniksissä.

Voitolla Alku nousi yksinään sarjan kärkeen, sarjan voitoilla aloittaneella Kouvottarilla on kyllä lauantaina mahdollisuus nousta tasapisteisiin voittamalla viime kaudesta heikentynyt Ponteva.

– On nyt puolustuksen toimivuudesta kiinni, miten peleissä käy, tulivoimaa tässä joukkueessa on kyllä riittävästi. Puolustuksessa on vielä tekemistä, mutta hyvä alku sarjaan, forssalaisjoukkueen luotsi Risto-Matti Rousku totesi.

 

Perjantai-illan kamppailu oli jännittävä alusta loppuun. Alku piti enimmän ajan ohjia, mutta vikkelä ToPo oli koko ajan kintereillä ja nousi toisella puoliajalla muutaman kerran johtoonkin.

Alku vei avausneljänneksen pistein 20–13 ja pari kertaa näytti, että kokeneempi kotijoukkue pystyisi karkaamaan vierailtaan. Hurjaa tempoa pitänyt ja koko ajan tiukasti iholle tunkenut ToPo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi vauhtiin nähden yllättävän varmalla pelillään taukoon mennessä kolmen pisteen päähän.

– ToPo piti tänään todella hyvää huolta pallosta, tunnusti Rousku.

Alku aloitti tauon jälkeen vahvasti, mutta tiukasti prässännyt ja väsymättä juossut ToPo sai vahvan vaiheen ja nousi ensi kertaa johtoon 46–47-tilanteessa. Tämä herätti Alun, joka lisäsi kierroksia ja jätti ToPon 9 pinnan päähän lukemissa 58–49.

Kun Alun heitot eivät uponneet parhaalla tavalla, ToPo kipusi jakson lopulla taas kahden pisteen päähän.

 

Viimeisellä neljänneksellä Alun kokemus tuli esiin. Joukkue pelasi fiksusti, malttoi pudottaa hitusen tempoa ja alkoi osua paremmin koreihin. Sitkeä ToPo sinnitteli loppuun asti, mutta joutui lopulta taipumaan paremmalleen 87–80-lukemin.

– Me olimme lopussa tarpeeksi hyviä ja pystyimme saamaan stoppeja, joista pääsimme tekemään tarvittavat pisteet, Rousku tiivisti.

Hieman näkymätön, mutta kuitenkin tehokas Delaney Bruce pussitti Alulle 23 pistettä ja kahmi 11 levyriä. Alun parhaan palkittu, taisteluhengen ruumiillistuma Meral Bedretdin upotti 20 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä.

Rauhallisuutensa tiukoissakin rakosissa säilyttänyt Taru Tuukkanen nosteli 12 pistettä ja vei arvokkaat 20 levypalloa. Julia Heinonen ilahdutti neljällä onnistuneella kolmen pisteen heitolla.

Todella hyvän kuvan itsestään jättänyt ToPo oli tasaisen vahva. Amerikkalainen Alex Louin nousi tehokkaimmaksi 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Joukkueen kotimaiset pelaajat pelasivat kelpo ottelun ja tekivät Alun illasta hikisen.

Alku jatkaa pelejään viikon päästä lauantaina Kouvolassa Kouvottarien vieraana. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic