Urheilu Forssa

Kunnon keskittyminen piti ratkaisuhetkillä: Maukas voitto perinteisessä kotiturnauksessa

Koijärven Kunnon junioriturnaus jatkuu vielä sunnuntaina Forssassa.
Tiukat paikat hienosti klaarannut Kunnon D-tyttöjoukkue voitti oman Tiikerisarjansa Tölöllä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tiukat paikat hienosti klaarannut Kunnon D-tyttöjoukkue voitti oman Tiikerisarjansa Tölöllä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kunnon perinteisen junioriturnauksen avauspäivä pelattiin lauantaina Feeniksissä ja Tölöllä. Järjestävä seura Kunto yllätti voittamalla D-tytöt, hyvätasoisessa B-tyttöjen sarjassa voiton korjasi SoPan finaalissa kaatanut Viesti Red.

Kunnon D-tytöt tekivät erinomaista jälkeä Tiikerisarjassa Tölön koululla. Kunto voitti kahdeksasta pelaamastaan erästä seitsemän ja korjasi voiton kotiturnauksessa.

Aamupelissään Kunnon tytöt jakoivat erävoitot 1–1 lempääläisen Lempo-Volleyn S-joukkueen kanssa. Toisen ottelunsa Kunto vei jo 2–0, kun tamperelainen Supi-Volley kaatui selvin lukemin.

Mitali alkoi varmistua sen jälkeen, kun Kunto päihitti Ylöjärven Pallon 2–0. Panosta riitti myös viimeiseen otteluun, jossa Kunto voitti jännien vaiheiden jälkeen Lempo-Volleyn Vs-joukkueen erin 2–0 (24–26, 25–27) ja varmisti samalla sarjan voiton.

Kunnon viimeisen pelin molemmat erät menivät jatkopalloille. Voitto irtosi vasta neljännen ottelupallon jälkeen.

– Nämä tiukat pelit voittaa se joukkue, joka malttaa keskittyä paremmin ratkaisupalloissa, Kunnon tyytyväinen vastuuvalmentaja Ari Lyytinen sanoi.

Turnauksen ykkössija oli iloinen yllätys joukkueelle. Kotiyleisön edessä pelaaminen on kivaa ja voittaminen vielä kivempaa.

– Olen yllättynyt, sillä emme pelaa tällä joukkueella mitään sarjaa, vaan ainoastaan turnauksissa, eikä pelituntumasta ollut oikein tietoa. Siihen nähden joukkueen peli oli oikein hyvää, Lyytinen totesi.

Toiseksi D-tyttöjen sarjassa sijoitti Lempo Vs ja kolmanneksi Supi.

Tasokkaassa B-tyttöjen sarjassa Kunto sijoittui kuudenneksi. Kunto voitti päivän ensimmäisessä ottelussa Viesti C-Redin erin 2–0, mutta hävisi turnauksen loput pelinsä.

Sijoitusottelussa taistelussa viidennestä paikasta jyväskyläläinen JyväsLentis löi Kunnon Feeniksissä erin 2–0 (25–16. 25–16). JyLe oli kummassakin erässä Kuntoa vahvempi, vaikka forssalaisillakin oli omat hetkensä.

– Kuudes sija oli aika lailla sitä mitä oli odotettavissa, kun näki mukana olleiden joukkueiden tason. Sijoituksemme oli ihan kohdillaan, täällä oli mukana kovia joukkueita. Neljän kärki oli kyllä omaa luokkaansa, Kunnon B-tyttöjen vastuuvalmentaja Jussi Vesala sanoi.

Kunto pelaa B-tyttöjen SM-sarjaa F-poolissa.

– Meillä on aika tasainen joukkue, jolla on kehittämisen varaa pelin jokaisella osa-alueella. Meillä ei ole selvästi erottuvia vahvuuksia, mutta ei suuria heikkouksiakaan, Vesala sanoi.

Kunnon perinteinen junioriturnaus jatkuu sunnuntaina. E-tyttöjen sarja pelataan Tölöllä, D-tyttöjen kovempi AM-sarja Feeniksissä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic