Urheilu Forssa

Kuntoilun juhlaa Forssassa: 2000 osallistujan raja voi mennä taas rikki

Forssan Suvi-iltaan odotetaan noin 20 prosentin kasvua.
Olympialaisissa ja MM-kisoissa Suomea edustanut Anne-Mari Hyryläinen käy Suvi-illan puolikkaan reittiennätyksen kimppuun. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA
Olympialaisissa ja MM-kisoissa Suomea edustanut Anne-Mari Hyryläinen käy Suvi-illan puolikkaan reittiennätyksen kimppuun. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Forssan Suvi-ilta on kasvu-uralla. Ensi viikon lauantaina urheiltavan 28. Suvi-illan osallistujamäärät kasvavat päähilippasija Harri Merran mukaan noin 20 prosentilla viime vuodesta.

– Tarkistin juuri osallistujille lähetettävien lehtien ja lähetekirjeiden määrän. Niitä on tasan 20,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Tässä on mukana sekä juoksut että pyöräilyt, Merta kertoo.

Suvi-illan osallistujamäärä voi nousta yli 2000:een. Viime vuonna Suvi-ilta keräsi noin 1 500 kuntoilijaa.

– Juoksut vetävät eniten väkeä, puolikas ja kymppi houkuttelevat suurin piirtein saman verran osallistujia. Pyöräilijöitä saamme yhteensä matkaan ehkä 800. Meidän tavoitteenamme on ollut koko ajan saada tämän vuoden Suvi-iltaan yhteensä 2000 osallistujaa ja uskon, että se on mahdollista saavuttaa, Merta jatkaa.

Suvi-illan tasokkain juoksumatka tänä vuonna näyttäisi olevan puolimaraton. Naisiin saatiin todella kovan luokan menijä, kun MM-kisoissa ja olympialaisissa Suomen edustanut Anne-Mari Hyryläinen vahvisti tulonsa Forssaan.

Suvi-ilta sopii hyvin syksyllä käytäviin Dohan MM-kisoihin tähtäävän maratoonarin ohjelmaan.

– Anne-Mari Hyryläinen tavoittelee puolimaratonilla Kirsi Mattilan vuonna -94 juoksemaa reittiennätystä 1.11.37. Se oli silloin todella kova kisa, sillä Ritva Lemettinen hävisi hänelle vain neljä sekuntia. Anne-Mari toivoo miehistä jänisapua, samaan aikaanhan naiset ja miehet starttaavat, Merta kertoo.

Miesten puolikkaalla moninkertainen Suomen mestari Jarkko Järvenpää pitää varmasti reipasta vauhtia. Kovaa menevät myös Henri Manninen ja Matti Rauma. Viime kesän 10 000 metrin Suomen mestari Jaakko Piesanenkin oli kiinnostunut Suvi-illasta, mutta hän loukkasi jalkaansa pari viikkoa sitten Helsinki City Running Dayssä ja joutuu parantelemaan lähiviikot jalkaansa.

Suositulle kympille selkeää kärkinimeä ei ole tiedossa, kun Arttu Vattulainenkaan ei ole vahvistanut osallistumistaan. Väriä matkalta ei kuitenkaan puutu, siitä pitävät huolen kävelemällä juoksijoita kirittävä Aleksi Ojala sekä yhdistetyn miehet, jotka vetävät Suvi-illassa lyhyemmän combon eli pyöräilevät 35 kilometriä ja juoksevat kympin päälle.

– Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen on kertonut, että yhdistetyn miehet kisaavat lähes verissä päin paremmuudestaan aina kun laittavat numerolapun rintaansa, toteaa Merta, joka odottaa koko nelikolta kovia aikoja.

Suvi-illan pyöräilyt kasvattavat yhä suosiotaan. Täksi vuodeksi 35 kilometrin ja 95 kilometrin rinnalle saatiin 140 kilometrin pyöräily.

– Pyöräilyihin osallistuu yhteensä noin 800 pyöräilijää.

Pyöräilyssä tehtiin myös pieni reittimuutos. Aiempina vuosina alkuverryttelyn jälkeen käännyttiin vasemmalle Kalsuntielle, nyt tämä Kalsun-lenkki kierretään vasta paluumatkalla. Reittimuutos sallii sen, että vapaa kilvanajo voi alkaa heti Ojalanmäen päällä, taajaman päättymisen jälkeen. FL

28. Suvi-ilta pyöräillen ja juosten

Forssan Suvi-ilta järjestetään ensi viikon lauantaina jo 28. kerran.

Forssan jäähalli toimii kisatoimistona, juoksujen lähtöpaikka urheilukentän tuntumasta Urheilukentänkadulta.

Maraton ja puolimaraton lähtevät kello 15. Puolimaratonin reitti kulkee Forssasta Tammelaan ja takaisin. Maratonilla reitti juosta kahdesti, lisäksi toisella kierroksella pieni lisälenkki Lamalassa.

Klo 15.15 Kymppi juostaan Forssasta Tammelan suuntaan, noin 4,5 kilometrin kohdalla käännytään takaisin Kuuston kautta.

Yleisen sarjan reittiennätykset: Kymppi Antti-Pekka Niinistö 31.43 (-13) ja Laura Markovaara 34.05 (-16), puolimaraton Dimitri Kapitonov 1.03.36 (-04) ja Kirsi Mattila 1.11.37 (-94), maraton uudella reitillä Ole Halonen 2.36.22 (-14) ja Elina Junnila 3.09.33 (-12). Nopein naisten aika uudella reitillä Laura Markovaaran N40-sarjassa juoksema 2.45.29 (-13).

Pyöräily

Tänä vuonna kolme matkaa: 35 kilometriä, 95 kilometriä ja uutena 140 kilometriä.

140 kilometriä lähtee porrastetusti klo 9, 9.10 ja 9.20.

95 kilometriä lähtee klo 9.50 (masters) ja 10 (yleinen).

35 kilometriä lähtee klo 10,30, kilpailijat edessä, kuntoilijat perässä.

Lähtöön järjestäydytään Urheilukentänkadulla, maali sijaitsee Tampereentiellä hautausmaan kohdalla.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat