Urheilu Lounais-Häme

Kymmenen tammaa jahtaa ykköspalkintoa Pilvenmäen Tammavaltikassa – Suosikki Lounais-Hämeestä

Uransa päättänyt Ranch Kelly ei ole lähtöviivalla, mutta kymmenen kivikovaa tammaa kohtaa Pilvenmäen kauden pääkilpailussa.
Urjalalaisen Markku Niemisen valmentama Willow Pride oli Tammavaltikan rata-arvonnan voittaja ja siksi kilpailun ykkössuosikki. Kuvassa vakio-ohjastaja Mika Forss ja hoitaja Noora Tuula juhlivat Suur-Hollolan Best Ladyn voittoa Lahden Jokimaalla. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen/Suomen Hippos
Urjalalaisen Markku Niemisen valmentama Willow Pride oli Tammavaltikan rata-arvonnan voittaja ja siksi kilpailun ykkössuosikki. Kuvassa vakio-ohjastaja Mika Forss ja hoitaja Noora Tuula juhlivat Suur-Hollolan Best Ladyn voittoa Lahden Jokimaalla. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen/Suomen Hippos

Urallaan 560 000 euroa ansainneen Ranch Kellyn piti päättää mahtava kilpailu-uransa Pilvenmäellä lauantaina ravattavaan Tammavaltikkaan, mutta kilpahevosen ongelmista kesän aikana kärsineen supertamman ura päättyi kesäkuussa Suur-Hollola-ajon kakkossijaan. Tämä tietää sitä, että Tammavaltikassa ei ole tänä vuonna suurta suosikkia, vaan kisa on nyt ennakkoon hyvin tasainen.

Rata-arvonnan voitti Urjalassa asusteleva Willow Pride, jonka valmentaja Markku Nieminen sai lähtöviivalle myös toisen valmennettavansa Callela Lisbethin. Lounais-Hämeen kolmas osallistuja lauantain T75-ravien päälähdössä on tammelalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Lolo Lee.

Forssan Lehti analysoi kaikkien tammojen mahdollisuudet Tammavaltikassa.

1 Gloria Web Kolmevuotiaana tammojen ME:n juossut, viime vuonna ikäluokan päälähdössä Derbyssä kolmanneksi sijoittunut viisivuotias tulee Euroopan menestyneimpiin valmentajiin lukeutuvan Timo Nurmoksen tallista Ruotsista. Viime kilpailussa hevosella yritettiin sisäradalta kovaa avausta, mutta se laukkasi ja tuli maaliin voimia tallella pussissa. Johtopaikkaa Gloria Web tuskin pystyy pitämään, mutta kiritilaa ajoissa saadessaan se on suosikin ykköshaastaja.

2 Willow Pride Viimeisteli kuntoaan lauantaina Turussa, missä se hävisi vain niukasti. Avaa tästä johtopaikalle ja vie joukkoa pitkään, ehkä maaliin asti. Voitto toisi taustajoukoille Willow Priden uran suurimman ykköspalkinnon.

3 Club Nord Elit Edellisten ikätoveri kukisti Willow Priden niukasti elokuussa Seinäjoella, mutta joutunee nyt juoksemaan Willow Priden takana. OIi viime keskiviikkona kengät jalassa oikein vaisu, mutta palaa nyt vanhaan balanssiin. Kaikki on mahdollista suotuisalla juoksunkululla.

4 Ultimaluna Grif Tulee Gloria webin tavoin Ruotsista, kun aloittaa suomalaisen Petri Salmelan valmennuksesta. Haki viimeksi varhain johtopaikan, mutta putosi lopussa kolmanneksi. Voittaakseen pitää parantaa viime esityksestä.

5 Lily’s Star on tehnyt koko uransa ajan hyvää jälkeä, muttei ole onnistunut voittamaan isoja kisoja. Lähtöpaikka nopeiden ulkopuolella on hankala, joten menestys on tiukassa.

6 Callela Lisbeth Parhaina päivinään kova tamma ei ole puristanut viisivuotiskaudella ihan nuoruusvuosien tavoin. Jäi viime lauantaina hyvävoimaisena pussiin, mutta tältä lähtöpaikalta voitto yllättäisi.

7 Golda Paris Hyvää työtä läpi uran, mutta suurkilpailuvoitot jääneet ottamatta. Palaa radoille seitsemän viikon tauolta Iikka Nurmosen käsistä. Saattaa parantaa paljon, mutta voitto silti tältä lähtöpaikalta yllätys.

8 Lolo Lee Tammelalaistamma oli viime keskiviikkona Willow Priden voittamassa lähdössä pussissa. On siis kunnossa, mutta näistä lähtöasemista vaatii rutkasti onneakin.

9 Millstone’s Vivid Kisan vanhin ja samalla vähiten ansainnut tamma. Vahvassa kunnossa, muttei riitä tässä seurassa parhaita vastaan.

10 Stoneisle Ocean Parhaimmillaan superhevonen, joka on kukistanut tänä vuonna Ranch Kellynkin. Palaa lähes kolmen kuukauden tauolta. Tauko ja lähtöpaikka huomioiden voitto yllättäisi. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic