Urheilu Ypäjä

Lähde paransi Finnderbyssä kakkosesta ykköseksi

Ypäjän Ratsastajien Riikka Harjula sijoittui toiseksi.
Sandra Lähde voitti 46. Finnderbyn Fanita-tammalla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sandra Lähde voitti 46. Finnderbyn Fanita-tammalla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Huittisten ratsastusseura Varsaa edustava Sandra Lähde paransi sunnuntaina pykälän verran viimevuotista kakkossijaansa Ypäjän Finnderbyn nimikkoluokassa.

24-vuotias Lähde voitti Finnderbyn kasvattamallaan yhdeksänvuotiaalla Fanita-tammalla.

Nyt jo 46. kerran ratsastetun Finnderbyn taso ja osanottajamäärä jäivät vaatimattomiksi, kun kärkiratsukot jäivät pois keskittyessään ensi viikonlopun SM-kisoihin.

Viime vuonna uudistetulle pitkälle derbyradalle lähti 12 ratsastajaa, jotka kaikki olivat naisia.

Kun nollaratoja ei nähty, riitti Lähteelle voittoon yksi pudotus eli neljä virhepistettä lankkuesteeltä.

Viime vuonna Lähde sijoittui Finnderbyssä toiseksi valmentajansa Maija Yli-Huhtalan jälkeen, mutta nyt siis Lähde kuittasi 2000 euron pääpalkinnon. Yli-Huhtala sijoittui nyt kolmanneksi viime vuoden voittajahevosellaan Birchcape’s Wonderlandilla.

– Lähdin tietysti hakemaan hyvää tulosta ja parantamaan viime vuoden kakkossijaa. Fanita on rohkea, suurella sydämellä hyppäämiseen paneutuva hevonen, Lähde kehui ratsuaan, jolla hän sijoittui Ypäjää edeltäneessä gp-sarjan osakilpailussa Korpikylässä seitsemänneksi.

Ensi viikonloppuna Lähde osallistuu SM-kisoihin Fanitalla, jota hän alkoi kouluttaa kotitilallaan hevosen täytettyä neljä vuotta.

Toiseksi Finnderbyssä sijoittui Ypäjällä asuva ja Ypäjän Ratsastajia edustava Riikka Harjula ori Darudella. Ratsukolle ei tullut yhtään pudotusta, mutta toisen esteen ohitus ja siitä kertynyt yliaika tuottivat kuusi virhepistettä.

Toinen Ypäjän Ratsastajien edustaja, Hämeenlinnassa asuva Salla Varenti sijoittui 15 virhepisteellä viidenneksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic