Urheilu Jokioinen

Lammi haki kauden avausvoittonsa – Koetus Juniorit vaisuna

Koetus Juniorien peli tyrehtyi avausvuoroon.
Viime kaudella Jokioisten Koetuksessa pelannut Valtteri Veikkola löi ja toi Lujalle kaksi juoksua. Pesävahtina Eetu Mutikainen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Viime kaudella Jokioisten Koetuksessa pelannut Valtteri Veikkola löi ja toi Lujalle kaksi juoksua. Pesävahtina Eetu Mutikainen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lammin Luja otti pesäpallon Suomensarjassa kauden ensimmäisen voittonsa, kun se kukisti Jokioisilla Koetus Juniorit 2-0 (5-2, 7-1).

Peli tosin alkoi kotijoukkueelta mainiosti, kun kärki rakensi heti ajolähdön, josta Eetu Mutikainen löi juoksun.

Vuoron lopulla Lammin kasvatti Teemu Mäkinen purki jokerina myös ajolähdön tehokkaasti ja isännät johtivat 2-0.

Siihen kotijoukkueen peli sitten tyrehtyikin.

Luja sai pelinsä kulkemaan toisessa vuorossa, jossa se napsi neljä juoksua yksi kerrallaan. Näistä Valtteri Veikkola löi viime kauden kotikentällään kaksi eri lyöntivuoroilla.

Kolmannessa vuorossa Veikkola sinetöi jaksovoiton tuotuaan jokeri Jani Arposen lyömän juoksun.

Juniorit surkeita

Toinen jakso oli Koetus Junioreilta surkea. Lyöntipeli oli vaisua ja loppua kohden ulkopelikin alkoi vuotaa. Alkeelliset merkkivirheet pilasivat harvoja kolmostilanteita, joita joukkue hankki koko pelissä vain kymmenen.

Lujan peli sen sijaan kulki toisellakin jaksolla. Jokerilyöjä Timo Niemi-Nikkola pohjusti jaksovoiton toisen ja kolmannen jakson ajolähtöpuruillaan.

Viimeisessä vuorossa Luja kaunisteli numeroita ja tuplasi kauden juoksuennätyksensä, kun ensin Markus Sovelius ja heti perään Lasse Vartiainen löivät kumurat takaa läpi. Vartiaisen puhkaisu toi kunnarin ja kaksi tavallista.

Myös Niemi-Nikkola kotiutti yhteensä kolme kertaa.

”Merkkivirheitäkin”

Lujan pelinjohtaja Aki Kettunen oli tietysti aurinkoisempi kuin läpi pelin jatkunut sadesää.

– Pelin alku oli meiltä todella flegmaattinen, mutta sitten ruvettiin osumaan. Täytyy myöntää, että vastustaja auttoi meitä, mutta hyviä lyöntejäkin tuli. Tämä oli tärkeä voitto, kun kamppailemme samoista sijoista Koetus Juniorien kanssa, Kettunen korosti.

Kotijoukkueen pelinjohtajan Petri Lehtosen tunnelmat olivat synkemmät.

– Peli näytti millä tasolla nyt olemme. Jälleen kerran hyvä alku lopahti enkä tiedä miksi. Kaiken kukkuraksi meille tuli ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös älyttömiä merkkivirheitä, Lehtonen murehti.

Luja ja Koetus Juniorit ovat molemmat yhden voiton joukkueita, mutta Lujalla on lisäksi kolme pistettä jaksovoitoista. Joukkueet saavat pelata jäljellä olevat 4-5 peliään paineitta, kun kumpikaan ei enää ehdi kahden parhaan pudotuspeleihin eikä sarjasta toisaalta pudotakaan tällä kaudella.

Koetus Juniorit jatkaa pelejä jo lauantaina Hyvinkäällä Tahko II:ta vastaan. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic