Urheilu Forssa

Lassi Puupponen polki Stricker-käsipolkupyörällä Suvi-illan puolimaratonin alle tavoiteaikansa

Entinen Mustialan olutmestari kiittelee kannustajia. Harrastus jatkuu Suvi-illan jälkeenkin.
Lassi Puupponen tehokas valmistautuminen Suvi-illan puolikkaan toi tulosta, kun loppuaika jäi alle kahden ja puolen tunnin. Kuva: Tapio Tuomela
Lassi Puupponen tehokas valmistautuminen Suvi-illan puolikkaan toi tulosta, kun loppuaika jäi alle kahden ja puolen tunnin. Kuva: Tapio Tuomela

Muutama vuosi sitten tapaturmaisesti halvaantunut Mustialan entinen olutmestari Lassi Puupponen on löytänyt Forssan Suvi-illasta itselleen tärkeän motivaattorin. Viime vuonna Puupponen osallistui Stricker-käsipolkupyörällä Suvi-illan kympille. Heti kympin jälkeen mies aloitti harjoittelun tähtäimenään tämän vuoden puolimaraton.

Puupponen asetti etukäteen tavoiteajaksi 2.30-2.45. Kaikkensa antaneena hän sotki puolikkaan jopa alle tavoiteajan. Puupposen loppuajaksi kirjattiin 2.29,12.

– Meni yli odotusten. Tammelaan päin mentäessä oli myötätuuli ja olin tavoiteajasta jopa 6-7 minuuttia edellä. Takaisin tullessa tilanne korjaantui vastatuuleen. En osannut odottaa 2.30:n alitusta, vaikka sen tavoitteekseni asetinkin. Pääasia kuitenkin, että matka tuli suoritettua, Puupponen kertaa tapahtumia matkan varrelta.

Pari viikkoa sitten Puupponen valmistautui avustajansa kanssa polkemalla lauantain kisalenkin.

– Tuolloin sanoin maalin jälkeen, että voisin jatkaa tästä kotiin Tammelaan kuuden kilometrin matkan. Mutta itse kilpailun jälkeen en varmasti olisi, sillä kaikkeni annoin. Kädet rupesivat olemaan loppumatkasta aika tönkkönä ja tiesin, että edessä on vielä pari ylämäkeä.

Tässä vaiheessa arvokkaaseen asemaan nousi yleisön ja juoksijoiden kannustus.

– Yleisö kannusti minua ihan nimellä. Joukossa oli vanhoja tuttuja, mutta varmasti myös ennakkojutut Forssan Lehdessä nostivat minut yleisön tietoisuuteen. Myös kanssajuoksijat kannustivat ja tsemppasivat etenkin kun näkivät, että nyt on tiukkaa. Se toi lisäbuustia ja ehkä kannustuksen myötä sain puristettua ajan alle kahden ja puolen ja tunnin, Puupponen kiittelee.

Ensi vuoden Suvi-illasta Puupponen ei osaa sanoa vielä mitään varmaa. Vastaavia kilpailuja olisi tarjolla muillakin paikkakunnilla, mutta ainakin nyt näyttää siltä, että Puupponen jatkaa harjoittelua lähinnä omaksi ilokseen.

– Suvi-ilta oli vain pieni täky, samalla innolla jatkan harjoittelua tämän jälkeenkin. Kun aloitin harjoittelun, pääsyy oli pitää kuntoa yllä ja kuluttaa energiaa, minkä avulla paino pysyy kurissa. Muuten vain istuisin ja lihoisin. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat