Urheilu Forssa

Leevi Kannisto tähtää ensi kaudeksi Mestikseen

Kolmannen polven palloseuralainen aikoo edetä urallaan.
Leevi Kannisto on pelannut FPS:n kaikki tämän kauden sarjapelit. Kuva: Lassi Puhtimäki
Leevi Kannisto on pelannut FPS:n kaikki tämän kauden sarjapelit. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS kurottelee sunnuntaina alkavissa Suomi-sarjan pudotuspeleissä Mestiksen karsintasarjaan ja ehkä jopa paluuta Mestikseen.

FPS:n tämän kauden tulokashyökkääjälle Leevi Kannistolle Mestis on ensi kauden päätavoite, FPS:n kanssa tai yksin.

Kannisto pyrki jo täksi kaudeksi Mestikseen, mutta kolmen viikon testi Iisalmen Peli-Karhuissa ei tuottanut sopimusta.

– Iisalmen jälkeen tuli soitto Forssasta. Se oli siinä vaiheessa paras vaihtoehto, Kannisto taustoittaa siirtymistään FPS:ään.

Isä kymmenen liigakautta HPK:ssa

21-vuotias HPK-kasvatti on peräti kolmannen polven palloseuralainen. Leevin isä Mika siirtyi FPS:stä vuonna 1988 nostamaan HPK:ta SM-liigaan. Hän pelasi HPK:ssa kaikkiaan kymmenen liigakautta ja niiden jälkeen vielä yhden kauden Ässissä. Liigavuosien jälkeen peliura päättyi Norjassa mestaruuteen ja Ranskan pääsarjakauteen.

Peliuran jälkeen Mika Kannisto toimi muun muassa HPK:n myyntipäällikkönä. Nyt hän häärii HPK:n juniorikiekon hallituksessa ja A-nuorten joukkueenjohtajana.

Mikan isä Mikko Kannisto puolestaan toimi vuosikausia FoPSin huoltajana ensin junioreissa ja myöhemmin edustusjoukkueessakin.

Leevi-poika huomauttaa ettei isällä ollut osuutta FPS:ään tulossa.

– En ole ennen tätä kautta edes käynyt Forssassa. Mummi asuu Tammelassa, kertoo HPK:n A-nuorissa neljä edelliskautta pelannut laitahyökkääjä.

Kimppakyydillä Hämeenlinnasta

Kannisto paukutteli A-nuorten SM-liigassa parinkymmenen pisteen kausia, mutta HPK:n miesten liigarinkiin asti hän ei edennyt.

– Liigaporukkaan pääsy ei ollut realistista. FPS:ään oli helppo tulla, kun täällä oli monia HPK:n junnuista tuttuja pelaajia.

Niitä vihreäpaidoissa riittää edelleen. Kannisto asuu Hämeenlinnassa, josta kulkee hänen laskujensa mukaan seitsemän peluria Forssan ja Hämeenlinnan väliä.

– Kimppakyydit sujuvat hyvin. Joskus mahdumme yhteen autoon, mutta jos kaikki ovat lähdössä, tarvitaan kaksi autoa.

Kaikki pelit pelattuna

Kannisto on ensimmäiseen miesten kauteensa suht tyytyväinen. Hän on pysynyt terveenä ja on pelannut FPS:n kaikki 37 suomisarjapeliä. Samaan ovat tällä kaudella yltäneet vain Otto Rantanen ja Joni Vuorela.

Kannisto keräsi runkosarjassa tehot 8+12=20 ja loppusarjassa 2+3=5.

– Kausi on sujunut odotuksiin nähden ihan hyvin. Alkukausi olisi voinut mennä paremmin, mutta vähitellen alkoi tulla paljon vastuuta ja peliaikaa. Tehoja olisi voinut tulla enemmänkin, mutta toisaalta pelini ei perustu vain pisteisiin, vaan myös puolustusvastuuseen, selvittää Kannisto, joka osaa analysoida pelin erot A-nuorten SM-liigan ja miesten Suomi-sarjan välillä.

– Suomi-sarjassa on kovempia kamppailuja ja isompia äijiä. A:ssa pelataan luistelulätkää eli mennään kovaa päästä päähän.

Kannisto on pelannut pääosan kaudesta samassa ketjussa FPS:n tehomiehen, niin ikään HPK:n A-nuorista tutun Miku Ronkaisen kanssa, jolla myös pitäisi olla resursseja Mestis-tasolle. Kaksikon välissä sentteri on vaihdellut usein.

– Mikun kanssa pelatessa saa kyllä pitää silmät auki, kommentoi Kannisto juonikasta ketjukaveriaan.

FPS aloittaa Suomi-sarjan puolivälierät sunnuntaina kotipelillä joko Raahe-Kiekkoa tai porilaista Karhu HT:tä vastaan, joka pudotti ristiinkarsinnoissa jatkosta ylemmän loppusarjan jumboksi jääneen HC Giantsin.

Runkosarjassa FPS voitti Raahe-Kiekon kotona ja vieraissa, mutta hävisi loppusarjassa vieraspelin 2-0. Karhu HT:ta vastaan FPS hävisi marraskuisen kotipelin 4-3, mutta voitti tammikuussa Porissa 5-2.

Noita tuloksia ei kannata muistella, kuten ei kai FPS:n viimeisiä loppusarjan pelejäkään, jotka päättyivät tappioihin.

– Pelasimme viimeiset loppusarjapelit huolimattomasti. Pudotuspelit taisivat jo olla mielessä. Työntekoa tarvitaan nyt enemmän ja pystymme varmasti parempaan.

– Tämähän on jääkiekkoilijan parasta aikaa, joten motivaatiota löytyy ja jokainen antaa varmasti kaikkensa, Kannisto lupaa.

Ensi kaudeksi Kannisto siis tähtää Mestikseen.

– Se on asetettu agentin kanssa päällimmäiseksi tavoitteeksi. Toki ulkomaatkin olisi ilman muuta hyvä vaihtoehto, nuori hyökkääjä suunnittelee tulevaisuuttaan. FL

Leevi Kannisto

21 v. 181 cm 80 kg laitahyökkääjä

HPK:n kasvatti, pelasi neljänä viime kautena A-nuorten SM-liigaa HPK:ssa

Tällä kaudella FPS:ssä Suomi-sarjan runkosarjassa 30 peliä tehoin 8+12=20 ja seitsemän ylemmän loppusarjan peliä tehoin 2+3=5

Isä Mika Kannisto on FPS:n kasvatti, joka pelasi 1986-87 ja 1992-93 FPS:ssä. Lisäksi SM-liigassa 1988-2000 413 peliä HPK:ssa ja Ässissä sekä 2000-03 Frisk Askerissa, jossa voitti Norjan mestaruuden ja 2003-04 Ranskan pääsarjassa Brianconissa

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic