Urheilu

Mikko Lehtimäki jaksoi uuteen ennätykseen, kun nuoruuden idoli Riku Kiri oli kannustamassa

Sotilasjalkakyykyn entinen ennätys parani 10 toistolla, vaikka olo tuntui heikolta ennen ME-yritystä.
Mikko Lehtimäen nuoruuden sankari Riku Kiri onnitteli forssalaisvoimailijaa onnistuneen ME-yrityksen jälkeen. Kuva: Janne Hakala
Mikko Lehtimäen nuoruuden sankari Riku Kiri onnitteli forssalaisvoimailijaa onnistuneen ME-yrityksen jälkeen. Kuva: Janne Hakala

Forssalainen Mikko Lehtimäki onnistui upeasti sotilasjalkakyykyn ME-kokeessaan viikonloppuna Lahdessa.

Lehtimäki teki Nordic Fitness Expon messulavalla 70 kilolla hurjat 170 kyykkyä. Entinen, Lehtimäen omissa nimissä ollut vuoden takainen ennätys parani 10 toistolla.

– Nyt on kaikki paikat vähän jäykkänä, mutta niin ne ovat yleensä kovemman treeninkin jälkeen. Ei tässä mitään, tämähän on hyvää kipua, joka kuuluu asiaan, Lehtimäki kertoo vajaat pari vuorokautta uuden maailmanennätyksen jälkeen.

 

ME-koe meni kutakuinkin nappiin, vaikka Lehtimäellä oli ilmeisesti tiukan painonpudotuksen jälkeen hieman heikko olo nostoihin lähdettäessä. Tammelan Ryskeen voimailija puristi oman painonsa alle 70 kiloon, jotta sai tehdä kyykyt 70 kilon painoisella tangolla. Sotilaskyykyssähän toistot tehdään nostajan itsensä painoisella tangolla pyöristettynä ylöspäin lähimpään 2,5 kiloon.

Vuosi sitten Lehtimäki painoi ennen ME-yritystä vähän päälle 72 kiloa, joten hän nosti silloin 72,5 kilon tankoa.

– Painoa putosi ehkä hieman liikaa, sillä lukemat vaa’alla olivat 68,8 kiloa. Pudotus saattoi viedä voimia, mutta toisaalta ote piti hyvin ja tanko oli helpompi pitää selässä kuin vuosi sitten, Lehtimäki kertoo.

Hieman voimattomasta olosta huolimatta nostot lähtivät hyvin liikkeelle. Vaikeinta oli puolivälin paikkeilla, mutta Lehtimäki ei antanut periksi.

– 80–90 toiston paikkeilla tuntui pahalta. En voinut kuitenkaan luovuttaa, koska nuoruuden idolini Riku Kirikin oli paikalla kannustamassa.

Noin 150. kyykyn kohdalla Forssan voimanpesästä alkoi tuntua, että entinen ennätys menee rikki. Lehtimäki puristi vanhan tuloksen 160:n päälle vielä 10 toistoa.

170 oli lopulta se määrä, mihin voimat riittivät. Rautaa nousi yhteensä huikeat 11 900 kiloa.

– Urakan onnistumisessa auttoi sellainenkin asia, että työantajani oli luvannut matkan varrelle kannustimia, joihin pääsin aina tietyn lukeman täytyessä.

– Hieno oli myös ele, jonka tyttäristäni Miranda teki yhtenä iltana ennen ME-yritystä. Hän näki, että isä oli vähän kireänä ja lupasi hieroa jalkojani. En tiedä oliko hieromisesta isoa hyötyä, mutta eleenä se oli upea, Lehtimäki jatkaa.

 

Viikonlopun kyykky ME oli neljäs Lehtimäen tekemä maailmanennätys. Hänellä on nimissään sotilaskykyyn entisen ME-tuloksen lisäksi kaksi ennätystä sotilasmaastavedossa.

Lehtimäki ei osaa vielä sanoa, nähdäänkö häntä jatkossa uusissa ennätyskokeissa.

– Se on fifty-fifty. Perheellisenä minulla on niin paljon muutakin kuin harjoittelu, mutta katsotaan nyt. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic