Urheilu Forssa

Liigatason taitoa FoSuun: Leevi Kainulainen palaa kasvattajaseuraansa

Liigakokemusta Steelersisssä hankkinut Kainulainen haluaa olla nostamassa kasvattajaseuraansa Divariin.
Kaksi kautta hämeenlinnalaisessa Steelersissä pelannut Leevi Kainulainen palasi kasvattajaseuraansa FoSuun. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kaksi kautta hämeenlinnalaisessa Steelersissä pelannut Leevi Kainulainen palasi kasvattajaseuraansa FoSuun. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suupparien valmistautuminen ensi kauteen on hyvällä mallilla. Joukkue on solminut tukun sopimuksia, ja peruskuntokausi on täydessä vauhdissa.

FoSulla on valmiina kirjalliset sopimukset ensi kaudesta kuuden avainpelaajan kanssa, ja kahdeksan pelaajan kanssa jatkosta on sovittu suullisesti.

– Jo viime kauden jälkeen oli selvää, että joukkueen runko jatkaa. Erityisen hienoa on, että saimme Leevi Kainulaisen Steelersistä takaisin FoSuun, kertoo FoSun päävalmentaja Ville Into.

22-vuotias Kainulainen palasi hämeenlinnalaisessa Steelersissä kaksi kautta. Ensimmäinen kausi meni A-junnuissa, joissa Steelers otti SM-hopeaa.

Viime kauden Kainulainen pelasi Steelersin edustusmiehistössä Salibandyliigaa.

– Harkitsin paluuta FoSuun jo vuosi sitten, mutta kun tuli mahdollisuus pelata liigaa, halusin tarttua siihen, Kainulainen kertoo.

Kainulainen aloittaa kesän lopulla opiskelun. Opiskelujen ja liigassa pelaamisen yhdistäminen olisi käynyt hankalaksi kun harjoitustapahtumia ja pelejä on hurjasti, joten Kainulainen päätti palata kasvattajaseuraansa.

– Tämä oli minulle paras ratkaisu nyt.

Kainulainen kertoo olevansa nyt parempi ja kypsempi pelaaja kuin pari vuotta sitten.

– Ne omat pörssipisteet eivät merkitse niin paljon kuin nuorempana, nyt osaan pelata enemmän joukkueelle, Kainulainen kertoo.

Kainulainen odottaa innolla alkavaa kautta.

– On erittäin hienoa palata omaan kasvattajaseuraan. Joukkueen runkopelaajat ovat parhaita kavereitani, joiden kanssa olen paljon yhdessä myös vapaa-aikana. On tosi kiva tehdä heidän kanssa hommia yhteisen tavoitteen eteen.

FoSulla on Kainulaisen lisäksi sopimukset valmiina Kalle Laukkasen, Tommi Mäkisen, Joe Koppasen, Ville Salomäen ja Aleksi Kannisen kanssa. Joukkueen runkopelaajia kaikki.

– Näyttää ihan hyvältä. On saatu harjoitukset alkuun ja nimiä paperille. Fiilikset ovat odottavaiset, Into sanoo.

FoSun tavoite ensi kaudella on selkeä. Joukkue haluaa nousta 2. divisioonasta Divariin.

Tänä keväänä FoSu eteni pudotuspeleihin ja hoiti tieltään PiTun ja IBK Medan. Divarikarsinnoissa Suomen suurimpiin salibandyseuroihin lukeutuva SB Vantaa osoittautui FoSua vahvemmaksi ja eteni lopulta Divariin asti.

– Nyt tiedämme, mitä Divariin nouseminen vaatii. Nuorelle joukkueellemme tuli liikaa virheitä, kokenut Vantaa pystyi pelaamaan tiukassa paikassa meitä virheettömämmin, Into toteaa.

– Tavoitteena on pelata ehjä runkosarja ja olla kauden parhaassa vireessä kevään nousupeleissä, Into jatkaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic