Urheilu Somero

Henri Liipola kiskaisi kotikentällään kauden moukarikärjen - Voittoheittoa tuki tasaisen kova sarja

Somerolla myös juostiin kauden kärkitulos 200 metrillä.
Someron Esan Henri Liipola heitti Somerolla parin metrin päähän MM-kisarajasta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Someron Esan Henri Liipola heitti Somerolla parin metrin päähän MM-kisarajasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Esan Henri Liipola kiskaisi moukarinheiton kauden kotimaisen kärkituloksen 73.88 Somerolla seuransa juhannuskisoissa.

Liipola jäi keskiviikkona Jyväskylän gp-kisoissa ilman tulosta, mutta Somerolla hän nakkasi neljä kertaa yli 72 metriä. Voittoheiton lisäksi hän mitautti 72,32, 72,20 ja 72,95.

Ennen Someron kisaa Liipolan tämän kauden paras tulos oli 72.81, johon tuli siis reilu metri lisää.

– Kun katselin Jyväskylän heittojani videolta, totesin, että on pakko alkaa kiihdyttää terävämmin silloin kun on kaksi jalkaa maassa heiton aikana. Siihen keskityin ja sillä näyttäisi tulevan metrejä, Liipola sanoi.

– Tuo sarja meinaa, että jatkossa voi mennä vähän pidemmällekin, seuraavan kerran Kaustisen moukarikarnevaaleilla kisaava Liipola arveli.

Liipola heitti vuosi sitten moukarikarnevaaleilla voimassa olevan ennätyksensä 75.47. Siihen pitäisi tulla puolisen metriä lisää, jotta Esan heittäjä rikkoisi 76 metrin MM-kisarajan.

Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen juoksi Somerolla 200 metrillä kesän kotimaisen kärkiajan 21,13, joka rikkoi myös 22-vuotiaiden EM-kisarajan 21,30.

– Rajan alitus oli ainoa asia, jota tuolta kisalta hain. Olen ollut Teneriffan leirin jälkeen 2-3 viikkoa flunssassa. Se oli jo helpottamassa, mutta tuli takaisin viikonvaihteessa, kun kastuin myrskyssä joka tuli kesken Geneven kisojen. Oli vähän kysymysmerkki, lähdenkö ollenkaan juoksemaan Somerolle, mutta ihan ok se meni, vaikka juoksun loppu vähän hajosi, Lehtonen kertoi.

Lehtonen voitti Somerolla myös 100 metriä. Ykkössija heltisi ajalla 10,73, joka jää vajaan kymmenyksen hänen ennätyksestään. Kisa juostiin käytännössä tuulettomassa säässä. 200 metrillä myötätuulta oli 0,6 metriä sekunnissa.

Myös miesten moukarissa rikkoutui 22-vuotiaiden EM-kisaraja, kun Sjundeå IF:n Roope Auvinen ylitti 70 metriä tuloksella 70,03.

15-vuotiaiden poikien sarjassa Esan Max Lampinen heitti nelikiloisella moukarilla ikäluokkansa komeaksi Suomen ennätykseksi 76.35.

Esan juhannuskisoihin osallistui mukavasti 243 urheilijaa. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic