Urheilu Forssa

Loimijoen Liekit sammui kakkosdivisioonassa

Pelit jatkuvat 3. divisioonassa.
Kakkosdivisioonalohkon pistepörssin viime kaudella voittanut Antti Tenkanen jatkaa Liekeissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kakkosdivisioonalohkon pistepörssin viime kaudella voittanut Antti Tenkanen jatkaa Liekeissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Loimijoen Liekkien pelit jääkiekon 2. divisioonassa jäivät tällä erää yhteen kauteen, kun forssalaisseura luopui sarjapaikastaan.

Liekit tavoitteli monena vuotena kakkosdivisioonaan nousua, joka onnistui vihdoin viime vuoden keväänä.

Ensimmäinen kausi uudessa sarjassa ei ollut Liekeille helppo. Joukkue jäi täpärästi putoamiskarsintoihin, joissa se kuitenkin säilytti sarjapaikkansa. Siitä kuitenkin siis luovuttiin.

Liekeillä oli ensi kertaa viime kaudella kaksi joukkuetta, joista toinen pelasi 3. divisioonassa heikolla menestyksellä.

– Viime kausi oli Liekeille taloudellisesti raskas. Pelien määrä kasvoi, jouduimme tekemään uusia hankintoja ja jouduimme myös maksamaan liitolle sakkoja, kun luovuimme nyt kakkosdivisioonapaikasta ja viime keväänä kakkosjoukkueen putoamiskarsinnoista, kertoo Liekkien manageri Matti Paavilainen.

Liekit koki täksi kaudeksi myös pelaajamenetyksiä, kun muutama peluri siirtyi FPS:ään, juniori-ikäisiä uudestaan perustettuun FoPSin A-nuorten joukkueeseen ja muutama lopetti. FoPSin A:han siirtyi myös Liekkien viime kauden valmentaja Petteri Koistinen.

– On hieno juttu, että FoPS saa välivuosien jälkeen A-nuoriin joukkueen. Mekin onnistuimme nostamaan kaupungin kiekkomainetta ja saamme täksi kaudeksi hyvän joukkueen kolmosdivisioonaan, Paavilainen arvioi.

Liekeillä on nyt koossa runsaan 15 pelaajan runko, johon haetaan vielä lisää pelureita. Viime kauden runkopelureista jatkavat muun muassa pistepörssin kärkimies Antti Tenkanen sekä mailansa pesäpallosta jääkiekkoon taas vaihtanut Rauli Lilja.

Liekkien toimintaa helpottaa yhteen joukkueeseen keskittyminen sekä myös ottelumäärän vähentyminen, kun kakkosdivisioonan 27 ottelun sarja vaihtuu 18 pelin kolmosdivisioonaan.

– Yleisön tuki on edelleen meille tärkeää, Paavilainen korostaa.

Liekit aloittaa sarjan 28. syyskuuta kotona Paimion Kiekkoseuraa vastaan. FL

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic