Urheilu Ypäjä

Loimijoki Golf on vuoden juniorikisojen järjestäjä – Kenttä auki jo pääsiäisenä?

Ypäjäläiskenttä palkittiin vuoden juniorikisojen järjestäjänä.
Hanna Liljan (oik.) vetovastuulla Loimijoki Golf järjesti onnistuneen Junior Challenge Tourin osakilpailun viime kesänä. Tänä vuonna kisoja järjestetään Pauliina Pöntisen johdolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hanna Liljan (oik.) vetovastuulla Loimijoki Golf järjesti onnistuneen Junior Challenge Tourin osakilpailun viime kesänä. Tänä vuonna kisoja järjestetään Pauliina Pöntisen johdolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomen Golfliitto palkitsi Suomen Golfgaalassa lauantaina golfkenttiä eri huomionosoituksin. Ypäjällä toimiva Loimijoki Golf palkittiin vuoden juniorikisojen järjestäjänä.

Palkinto ei osunut ensimmäistä kertaa ypäjäläisten kohdalle. Viime vuoden lopulla toiminnanjohtajana aloittanut Pauliina Pöntinen pitää palkintoa silti hienona asiana.

– Palkinto on merkki siitä, että on pystytty järjestämään laadukkaat ja toimivat kilpailut, jotka vastaavat puitteiltaan aitoa kilpailutilannetta, Pöntinen viittaa viime heinäkuussa järjestettyyn Junior Challenge Tourin osakilpailuun.

Kaksi nuorten kilpailua

Tulevana kesänä Loimijoki Golf saa järjestettäväkseen kaksi 8–21-vuotiaille suunnattua kilpailua. Kesäkuun alussa järjestetään juniorijoukkueiden SM-karsintakilpailu, elokuun lopulla Future Tourin osakilpailu.

– Näiden kisojen järjestämisvastuu kertoo, että olemme tosiaan onnistuneet. Kaksien kisojen järjestämisvastuu on jopa suurempi palkinto kuin kunniamaininta viime vuodelta, Pöntinen vertailee.

Hän kehuu seuratoimijoita ja runsasta vapaaehtoisjoukkoa, joita ilman tällaiset tunnustukset eivät ole mahdollisia.

– Nämä kilpailut mahdollistavat myös aiempaa isompien ja aikuisten kilpailujen järjestämisen tulevaisuudessa, Pöntinen lisää.

Jäsenmaksu laskee, kausimaksu nousee

Loimijoki Golf panostaa omiin junioreihin myös ensi kesänä. Kaikille avoimet juniorikoulut jatkuvat entiseen tapaan. Alle 18-vuotiaiden kausimaksu muodostuu niin, että hinta on 10 euroa ikävuodelta. Eli 7-vuotias maksaa pelioikeudesta 70 euroa, 15-vuotias 150 euroa. Greenfeen hinta on puolet aikuisten hinnasta.

Jäsenmaksu pienenee, mutta vastaavasti vuosipelioikeuden hinta nousee. Pöntisen mukaan muutos on tehty asiakkaiden toiveiden pohjalta.

– On toivottu yhtenäisempää käytäntöä muiden kenttien kanssa ja sitä, että maksut kohdentuvat pelattuihin kierroksiin, toiminnanjohtaja perustelee.

Jäsenmaksun hinta on aikuisilta 89, junioreilta 44,50 euroa. Kausipelioikeus aikuisille on 730, maaliskuun loppuun asti hinta on 699 euroa.

Uutena asiana tulee päivässä golfariksi -kurssi, jossa pelin alkeet voi oppia päivän aikana. Tämän jälkeen on mahdollisuus mennä harjoittelemaan kentälle tiettyinä aikoina.

Pelaamaan pääsiäisenä?

Talvi on ollut poikkeuksellinen myös golfkentän hoidon näkökulmasta. Pöntisen mukaan Ypäjän kenttä on talvehtinut yllättävän hyvin, eikä kenttä ole kärsinyt isommista vaurioista tai taudeista. Kenttäväen toiveissa on, ettei tule takatalvea.

Yleensä Ypäjän kenttä on avattu pelaamiselle huhtikuun loppupuolella. Pöntinen arvelee, että nyt kenttä saadaan auki hieman aiemmin.

– Varmaa ei voi sanoa, mutta jos kaikki menee täydellisesti, huhtikuun puolivälissä, ehkä jopa pääsiäisenä pelaaminen voi olla mahdollista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic