Urheilu Ypäjä

Golfkierros alle tunnissa – Loimijoki Golf yrittää sopeutua pikakentällä lajin murrokseen

Jopa alle tunnin golfkierroksen tarjoava kenttä valmistuu ypäjälle ensi syksynä.
Nuorten houkuttelu golfin pariin on lajille iso haaste. Kuva: Lassi Puhtimäki
Nuorten houkuttelu golfin pariin on lajille iso haaste. Kuva: Lassi Puhtimäki

Golfin harrastus on murroksessa, jossa pelaajien määrän kasvu on taittunut ja uusien harrastajien houkuttelu on nykytarjonnalla vaikeampaa.

Lajin murros näkyy myös Ypäjällä Loimijoki Golfin kentällä.

– Golfissa on ollut jo pitkään tilanne, jossa harrastajien määrä on jäänyt paikalleen. Kannamme huolta seudun muuttotappiosta ja suurten ikäluokkien poistuminen ikääntymisen myötä kentiltä vaikuttaa lajiin koko maassa, toteaa Ypäjä Golfin toimitusjohtaja Perttu Jaakkola.

– Golf on muuttumassa myös niin, että kentällä käydään harvemmin. Kun Ypäjällä aloitettiin 1990-luvun alussa, aktiivit kävivät pelaamassa kolme kertaa viikossa. Nyt pääsee aktiiviksi jos käy kolme kertaa kuussa.

Nuoret hakevat hektisyyttä

Uusien ja etenkin nuorten pelaajien houkuttelu lajin pariin on Jaakkolan mukaan myös iso haaste.

– Nuoret ovat hektisempiä eivätkä jaksa keskittyä monta tuntia samaan asiaan. Golf on monelle liian pitkä laji.

Tähän haasteeseen Ypäjällä vastataan kolme vuotta rakenteilla olleella ja ensi syksynä valmistuvalla ”pikakentällä” eli väylillä, joissa 650 metrin yhdeksän reiän radan pystyy pelaamaan alle tunnissa eli noin 45 minuutissa.

– Uusi kenttä tarjoaa lyhyemmän pelivuoron ihan oikeata golfia, Jaakkola mainostaa.

Eikä siinä kaikki: samoilla väylillä voi pelata myös frisbeegolfia vaikka yhtä aikaa niin, että pelaajista toinen tähtäilee palloa koloon ja toinen kiekkoa koriin.

Uuden kentän sadetusjärjestelmä valmistui tänä syksynä ja ensi kevään kylvöjen jälkeen kenttä on syksyllä käyttökunnossa.

Kävijämäärissä pientä laskua

Loimijoki Golfin kentän kävijämäärä putosi kuluneena kautena hieman eli Jaakkolan mukaan noin prosentilla. Huippuvuosina Ypäjällä on pelattu kauden aikana yli 20 000 kierrosta, mutta viime vuosina haamurajasta on jääty.

– Lämpö ja kuivuus kurittivat kesällä kenttää ja se näkyi jonkin verran myös kävijämäärissä. Syksy puolestaan oli sateinen, Jaakkola muistelee golfkelejä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic